Alfa Romeo ar putea imprumuta platforma Jaguar

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.04.2008
Pentru a reveni in atentia publicului, italienii de la Alfa Romeo vor imprumuta platforma cu tractiune spate Jaguar.

Alfa Romeo pregateste o revenire in forta pe piata europeana dar mai ales pe cea americana. Italienii nu vor reusi insa sa revina in atentia publicului daca nu apeleaza la o alta platforma mai performanta care sa nu implice insa costuri suplimentare de dezvoltare.

Singura solutie viabila pentru constructorul din Peninsula ar fi posibilitatea de a profita de pe urma colaborarii dintre Fiat si Tata Motors. In 2006, Ratan Tata, presedintele constructorului indian a devenit membru in consiliul de conducere al Fiat, cele doua companii semnand la scurt timp o colaborare fructuoasa. Mai nou insa, Tata a devenit proprietarul brandurilor Jaguar si Land Rover, ceea ce va duce probabil la o exploatare a tehnologiei britanice.

Fiat ar putea sa pretinda astfel folosirea platformei modelelor Jaguar pentru noile produse ale subsidiarului Alfa. Brandul premium al italienilor va beneficia de pe urma platformei cu tractiune spate nefiind astfel nevoit sa risipeasca resurse pentru dezvoltarea unui nou produs.

Harald Wester, seful departamentului de dezvoltare Fiat, a recunoscut ca in prezent se poarta discutii pentru imprumutarea platformei Jaguar. Wester a dezvaluit si ca noua platforma britanica ar putea fi folosita nu numai in cazul brandului Alfa Romeo ci si pentru dezvoltarea unor modele din gama Lancia sau Maserati.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru