Alfa Romeo cauta parteneri in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 25.03.2008
Alfa Romeo intentioneaza sa se lanseze pe piata americana, dar pentru acest lucru are nevoie de un partener in regiune.

Aprecierea monedei unice europene fata de dolar face ca modelele produse in Europa sa fie mult mai greu de importat in Statele Unite, din cauza pretului mult mai mare. Acest lucru afecteaza strategia italienilor de la Alfa Romeo care intentioneaza sa se relanseze pe piata nord-americana.

Pana in prezent s-a vehiculat posibilitatea ca Alfa sa construiasca o noua fabrica in Mexic, unde ar urma sa produca modelele 157 sedan si noul Mi.To. O alta varianta ar fi sa foloseasca capacitatea unei fabrici auto din SUA care nu mai este utilizata de unul dintre cei trei producatori din Detroit.

Sergio Marchionne, boss-ul Fiat, a explicat ca cea mai buna varianta este sa produca in America. Marchionne a tinut sa precizeze ca la inceput Alfa va pierde bani pentru masinile vandute in Statele Unite si nu o sa poata deveni profitabila pana nu-si gaseste un partener in regiune.

Alaturi de gama Alfa Romeo, Grupul Fiat va mai lansa pe piata din SUA si divizia comerciala Iveco, cu care Sergio Marchionne spera sa dea lovitura de la inceput.

Via | Financial Times

Comentarii (2)

  • AndreiRN
    Renume
    Alfa Romeo ca si Fiatul au un nume de kkt in SUA datorita masinior vandute de ei in ani '70 - '80 care te lasau in drum neasteptat. Se pare ca italieni inca nu au rezolvat problema fiabilitati chiar daca fac caroseri atractive. Ma amuzat cand am vazut Maseratti cu motoare de Toyota.
    0 0
  • gogu infologu
    dnd
    Fix It Again Tony - parca asa era cunoscut FIAT in USA. Nici ai lor nu erau mai breji... insa nu costau o gramada de bani precum europenele... culmea e ca in acea perioada, 90 - 95, pe langa Alfa si Fiat s-au mai retras Citroen, Peugeot, Renault... numai lume buna
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru