Alfa Romeo dezvolta platforma noua pentru 149

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.06.2008
Alfa Romeo va dezvolta o platforma noua pentru viitoarea generatie a hatchback-ului 149.

Esential

265 de cai putere va dezvolta cea mai potenta versiune a viitorului 149.

Gama constructorului Alfa Romeo sufera in prezent modificari importante care vor readuce brandul italian in atentia publicului european. Dupa Mi.To, Alfa pregateste noua generatie a modelului 149.

Viitorul model va fi insa un semi-inlocuitor pentru actualul 147, italienii intentionand sa imparta in doua modele distincte variantele de caroserie in doua si cinci usi ale viitorului 149. Astfel, noul Mi.To ar urma sa fie inlocuitorul pentru varianta in trei usi a actualului 147, iar modelul ce urmeaza a fi dezvaluit anul viitor urmasul hatchback-ului cu cinci usi., adevaratul 149.

Generatia 149 va exista doar in varianta de caroserie cu cinci usi si va fi orientata catre un public premium. Noul 149 nu va fi insa dezvoltat pe aceeasi platforma cu Fiat Bravo, asa cum fusese anticipat initial.

Alfa Romeo va dezvolta o noua platforma care va beneficia de tractiune fata ca dotare standard, putand oferi insa si o transmisie integrala pentru versiunile de top. Motorizarile care vor propulsa viitorul 149 vor oferi intre 120 si 265 de cai putere, cel mai puternic propulsor urmand sa fie un V6 de 3.2 litri.

Strategia pe care o pregateste Alfa Romeo tinteste segmentarea publicului actualului 147 pe doua categorii: una mai tanara si mai urbana orientata catre Mi.To si una mai suburbana orientata spre viitorul 149.

Alfa va incerca astfel sa isi pastreze actualii clienti dar si sa caute altii noi. Hatchback-ul cu cinci usi 149 va fi dezvaluit la mijlocul anului viitor si va intra in productie spre sfarsitul lui 2009.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru