Alfa Romeo Giulietta ar putea primi o versiune wagon în 2013

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 21.12.2011
Alfa Romeo va adăuga o versiune wagon a lui Giulietta în portofoliul său până la jumătatea anului 2013, anunţă Automotive News citând surse din cadrul mărcii.

Giulietta ar putea primi o versiune wagon până în 2013, anunţă Automotive News. Modelul va complementa versiunea hatchback a lui Giulietta, cel mai bine vândut model din gama constructorului italian, şi le va oferi celor de la Fiat un competitor mult aşteptat în acest segment cheie. Modelele Wagon reprezintă aproape un sfert din piaţa de compacte din Europa şi reprezintă mai mult de trei sferturi din compactele vândute în Germania şi Italia. În plus, debutul versiunii wagon a lui Giulietta îi va ajuta pe italieni să ofere un model mai mare în gamă până la debutul lui Giulia, înlocuitorul lui 159.

În prezent, gama Alfa Romeo mai are doar două modele: MiTO şi Giulietta. Fabrica din Pomigliani d'Arco a oprit producţia lui Alfa Romeo 159 în noiembrie pentru a-i face loc lui Fiat Panda. În primele 11 luni ale anului, vânzările Alfa Romeo au crescut cu 21 de procente faţă de anul anterior, potrivit celor de la ACEA. Giulietta a reprezentat peste 60% din vânzările mărcii până în Septembrie, potrivit celor de la JATO Dynamics.

Viitorul Giulietta wagon va fi oferit doar pe piaţa din Europa, spun cei de la Automotive News, deoarece americanii preferă crossoverele şi berlinele. Cei de la Alfa Romeo ar putea să renunţe la ideea de a importa Giulietta în Statele Unite ale Americii, deoarece unele studii le-au arătat că interiorul li se pare "înghesuit" unor potenţiali clienţi.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • daca interiorul Giuliettei li se pare "inghesuit" americanilor care nu stiu decat de... fast food, ca sa nu facem reclama.....atunci ce se spune de fiat 500? sau alte modele mai mici?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru