Alfa Romeo GT este scos oficial din producţie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.08.2010
Alfa Romeo a anunţat oprirea producţiei modelului GT, lansat la finele lui 2003. Coupe-ul nu va avea un înlocuitor, potrivit lui Sergio Marchionne.

Alfa Romeo GT spune adio fanilor săi după ce constructorul italian a anunţat oprirea definitivă a producţiei. Coupe-ul a fost prezentat pentru prima dată în cadrul ediţiei din 2003 a Salonului Auto de la Geneva, comercializarea sa fiind demarată chiar la finele acelui an.

Desenat de Bertone, GT a fost văzut ca o alternativă sportivă la modelele 147 şi 156, cu care dealtfel a împărţit platforma. Cu toate acestea, succesul modelului nu a fost unul răsunător, coupe-ul însumând doar 25.000 de exemplare vândute pe piaţa din Italia, adică acolo unde erau cele mai mari aşteptări.

Insuccesul s-a datorat în mare parte şi canibalizării vânzărilor, odată cu lansarea lui Brera, dar şi managementului defectuos al companiei. În aceste condiţii, GT nu a mai beneficiat de faceliftul programat la jumătatea carierei şi interesul publicului a scăzut dramatic.

Din păcate pentru fanii modelului, Sergio Marchionne a anunţat că nu va exista un înlocuitor pentru coupe-ul controverat, ci doar o versiune de adio, Quadrifoglio Oro, disponibilă doar pe piaţa japoneză.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • schumi
    Alfa Romeo...
    Adio GT, bun venit Pandion :-).
    7 2
  • o opera de arta ce va deveni istorie!
    8 2
  • new 159
    alfa
    eu stang bani de pe acum pt noua minune a designului, care se anunta a fi inlocuitoarea lui 159.
    sper s-o lanseze la anu,ca nu mai am rabdare :(
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru