Alfa Romeo sărbătoreşte în acest weekend 100 de ani de la înfiinţare

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 23.06.2010
Oraşul Milano se pregăteşte de sărbătoare. Alfa Romeo împlineşte mâine 100 de ani, iar fanii mărcii sunt invitaţi la o serie de evenimente superbe care vor avea loc în oraul italien în acest weekend.

În cazul în care weekendul care vine vă prinde la Milano, nu trebuie să rataţi evenimentele pe care Alfa Romeo le organizează în oraşul italian cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea mărcii. Între 24 şi 27 iunie, cele mai importante zone ale oraşului italian vor fi "închiriate" de Alfa Romeo, care va transforma Milano într-o scenă de sărbătoare.

Cele mai importante bulevarde şi pieţe ale oraşului, Piazza San Babila, Piazza della Scala, Piaza Cairoli, Corso Como şi Bastioni di Porta Venezia, vor purta însemnele centenarului Alfa Romeo, urmând să găzduiască o expoziţie în aer liber a celor mai importante modele din istoria Alfa Romeo. Printre evenimentele pregătite de italieni pentru fani se numără dezvelirea unui monument dedicat mărcii. Este vorba de o statuie inspirată din formele celebrului model Alfa Romeo Disco Volante 1900, acesta urmând să fie prezentat fanilor în cursul zilei de sâmbătă, 26 iunie.

Ziua centrală a activităţilor care sărbătoresc centenarul Alfa Romeo va fi duminică, 27 iunie, atunci când mai mult de 3000 de exemplare clasice Alfa venite din 45 de ţări vor defila pe străzile oraşului.

Evident, Alfa Giulietta, recent lansată de italieni, va fi în centrul activităţilor.

CALENDARUL EVENIMENTELOR

Joi, 24 iunie - În această zi se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea companiei. Ziua va începe printr-o conferinţă de presă la Palazzo Marino, clădirea istorică în care se află primăria din Milano. Acţiunea va continua pe circuitul de la Monza, acolo unde vor avea loc demonstraţii între orele 13 şi 18. Muzeul Alfa Romeo din Arese va fi deschis de la ora 9 până la miezul nopţii. Tot acum va debuta expoziţia în aer liber din pieţele oraşului.

Vineri, 25 iunie - Poşta Italiană va prezenta o ediţie specială de timbre dedicată centenarului Alfa Romeo. Toate celelalte evenimente de joi vor continua şi în această zi.

Sâmbătă, 26 iunie - Începe parada modelelor Alfa Romeo în centrul oraşului. Toate maşinile se vor întâlni în primă fază la Fiera Milano, unde va avea loc vernisajul expoziţiei "Fiera Milano şi Alfa Romeo: părţi dintr-un întreg". Marşul modelelor se va încheia la Castelul Sforzesco, acolo unde vor defila exemplare rare produse în istoria Alfa Romeo.

Tot sâmbătă va fi dezvelită statuia inspirată din liniile lui Alfa Romeo Disco Volante 1900 şi creată de artistul Agostino Bonalumi sub atenta supraveghere a Centro Stile Alfa Romeo. Seara, posesorii modelelor care vor lua parte la paradă se vor întâlni la o cină, seara încheindu-se printr-un foc de artificii.

Duminică, 27 iunie - Dimineaţă va avea loc marea paradă a celor 3000 de maşini venite din 45 de ţări ale Globului. Va fi un record pentru Alfa Romeo, urmând ca evenimentul să fie filmat din elicopter. Alfa Romeo va "îmbrăţişa" astfel în mod simbolic oraşul în care s-a născut. Ultima zi de evenimente se va încheia la Parcul de Expoziţii Novegro din Milano, unde va avea loc deschiderea expoziţiei 100x100 Alfa. Aici vor fi expuse, pe rând, modelele care au făcut istorie pentru Alfa Romeo în motorsport, implicit maşina care a căştigat primul Mare Premiu de Formula 1 din istorie.

Comentarii (13)

  • schumi
    Alfa Romeo
    La multi ani! Clienti multi! :-)
    8 1
  • Feliz Compleanos Alfa!.. cum ar spune spaniolu'
    4 3
  • Urare
    La multi si spornici ani Alfa Romeo!
    5 1
  • navalitorul
    successo mancato falimento http://www.youtube.com/watch?v=ow24-c0swg4&feature=player_embedded felice compleanno!
    2 7
  • andrei
    Alfa
    La Multi Ani si la cat mai multe masini de 5 stele
    2 1
  • firestarter
    la multi ani AR
    In noaptea asta plec la Milano impreuna cu alti Alfisti. Vom povesti in detaliu pe forum-ul clubului cum a fost cand ne intoarcem si probabil vom scrie si un articol pentru Automarket (ei nu stiu inca treaba asta ;)
    1 0
  • mircea
    @firestarter
    Drum bun şi vă aşteptăm cu mare drag :)
    1 0
  • la multi ani si multi fani
    1 0
  • Mdhouse
    La multi ani Alfa Romeo! Cuore sportivo per sempre!
    1 0
  • gordini
    manele italienesti
    Fata de RENAULT tot o caruta ramane fiatu asta rebrenduit. Cand iei cele mai proaste masini de pe piata (fiat) le pui alta sigla si alta vopsea si ceri bani cat pe o masina premium iese un HHALFA RROMEO pe sistem TURBO.
    2 8
  • @gordini
    hhalfa romica pe sistem turbo bizonic :)) romanes
    2 2
  • Andrei.P
    La multi ani Alfa Romeo! Happy 100th!
    1 1
  • @firestarter
    Oau omule.Te invidiez , ce m-as duce si eu.Tot respectul pentru initiativa voastra, sper sa va simtiti extraordinar si sa atingeti cat mai multe modele care au facut istorie.

    LA MULTI ANI Alfa Romeo, la multi ani cuore sportivo.

    @gordini: of of.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru