Alfa Romeo va produce un motor V8 dupa 30 de ani

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 14.10.2009
Fiat dezvolta pentru Alfa Romeo un motor V8 de 3.0 litri, capabil de performante deosebite si de emisii reduse. Unitatea ar urma sa se regaseasca pe viitorul varf de gama 169.

Surse neoficiale anunta ca centrul Fiat Powertrain Technologies dezvolta in prezent un nou propulsor V8, destinat exclusiv brandului Alfa Romeo. Motorul cu opt cilindri va avea o capacitate de 3.0 litri si va fi echipat cu cea mai noua tehnologie MultiAir.

Se asteapta ca unitatea pe benzina sa ia locul unui propulsor Maserati in gama de motorizari a viitoarei generatii Alfa Romeo 166, cunoscuta momentan sub indicativul 169. Nava amiral a brandului premium italian va fi dezvoltata pe platforma viitorului Chrysler 300C, ceea ce inseamna ca va beneficia de tractiune spate. Unitatea V8 va fi pozitionata anterior si longitudinal pentru a se adaptea perfect noii platforme si pentru a promite consum si emisii de carburant reduse.

Lansarea noului motor V8 reprezinta un moment istoric pentru Alfa Romeo, care nu s-a mai bucurat de serviciile unei unitati cu opt cilindri vreme de aproximativ 30 de ani, cand producea coupe-ul Montreal.

O versiune mai puternica a unitatii V8, cel mai probabil un bi-turbo, ar putea fi instalat pe un derivat de performanta GTA al modelului 169.

Cu asemenea resurse sub capota, modelul italian ar putea concura cu versiunile sportive ale unor sedanuri de renume ca Mercedes CLS si Jaguar XF.

via | Autoblog

Comentarii (7)

  • Andrei.P
    V8 are si 8c competizione dar este imprumutat de la Mase/Ferra.
    Motorul V8 este produs tot de inginerii de la Alfa Romeo dar ajutati de FIat powertrain technologies. Dabea astept sa vad cum se va prezenta acel 3.0 v8.
    3 1
  • schumi
    Hai cu V8-ul mai repede ;-)
    Era si timpul. M-apuc sa strang bani :D.
    4 0
  • Poate ca asta este semnul ca revine Alfa
    Alfa Romeo ar trebui sa se bata cu BMW la capitolul sportivitate. Poate asta este un prim semn ca au de gand sa faca ceva in privinta asta.
    1 1
  • @andrei p
    andrei tata acel v8 este pur maserati iar pana sa apara 169 o sa vi se lungeasca urechile (este asteptat de ...5 ani deja)
    1 0
  • Andrei.P
    E pur de maserati care e pur de ferrari...
    0 0
  • asmaticu
    wow
    WOW!
    0 0
  • valentin
    alfa
    Sa fim seriosi Alfa a fost intotdeauna un concurent pt BMW , din pacate toti MELTENII isi cumpara Bmw si asculta manele la maxim in timp ce doar cunoscatorii isi vor cumpara Alfa (cele mai frumoase masini din lume)
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru