Alt chinez, alta distractie

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.10.2006
Changan CV6. Acesta este numele ultimului model chinez aparut in peisajul auto. Element pozitiv: CV6 este gandit de o casa de design italiana.

Industria chineza de productie auto, care tocmai a reusit sa treaca pe locul al treilea mondial depasind Germania, este sursa unui nou model al unei marci necunoscute la noi. Este vorba de Changan CV6, o masina interesanta din punctul de vedere al designului, chiar daca nu credeam ca o sa spunem asta vreodata despre un model chinez.

Totul se datoreaza insa faptului ca micutul CV6 este construit la Torino, locul nasterii clasicelor modele mini italienesti, chinezii apeland la casa de productie IDEA pentru crearea acestui model. Pe langa aceasta, istoria Changan (care la ora actuala este al cincilea producator auto din China)se confunda cu productia modelelor de dimensiuni mini in conditiile in care acestia au construit pana acum sub licenta modelele de acest tip ale unui contructor care se invarte in aceeasi sfera: Suzuki.

Dar sa trecem la noul model. CV6 are 3500 mm in lungime, 1570 m in inaltime si este propulsat de un motor de 1.3 litri si 84 de cai putere, deloc rau pentru dimensiunile “buburuzei”.

CV6 va intra oficial pe piata din China la finalul anului iar preturile vor incepe de la 3500 de euro. Mai mult, producatorul nu exclude un export in Europa.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru