Alt SUV Nissan: Rogue

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 28.12.2006
Rogue este ultimul SUV din gama Nissan si se pozitioneaza intre recent-lansatul Qashqai si clasicul off-roader Murano.
Nissan a prezentat primele fotografii oficiale ale noului membru al gamei, SUV-ul compact Rogue. Desi presa auto europeana se astepta ca Nissan sa prezinte la Detroit un concept pe care japonezii ar fi urmat sa il dezvolte anul viitor, Nissan le-a pregatit o surpriza fanilor marcii, noul Rogue fiind un model de serie in carne si oase.

Pentru a simplifica prezentarea noului model, incepem prin a spune ca Rogue este de fapt fratele mai mic al lui Murano. Astfel, daca Rogue masoara 4650 mm in lungime si are un ampatament de 2690 mm, Murano vine cu o lungime de 4760 mm (+11 centimetri)si cu un ampatament de 2820 mm (+13 centimetri). In aceste conditii, Rogue este un SUV compact in toata puterea cuvantului, urmand sa atace direct segmentul ocupat in acest moment de Hyundai Santa Fe si Honda CR-V.

Din punct de veder tehnic, Nissan Rogue vine cu un motor de patru cilindri de 2.4 litri care dezvolta 170 CP si 237 Nm. Acesta este cuplat la o transmisie CVT care permite, optional, montarea unei perechji de padele in spatele volanului. Asa cum este normal, sistemul de bare antiruliu si suspensiile independente nu lipsesc din arsenalul noului model de teren Nissan.
Interesant este faptul ca traciunea integrala nu se afla in pachetul de serie oferit de niponi, acest sistem fiind inclus doar in seria de optionale.

Jantele de serie de 16 inch pe care sunt montate pneuri 215/70 pot face loc, tot optional, unora de 17 inch si cauciucurilor 215/60. De asemenea, in functie de nivelul de echipare, Rogue poate beneficia, in serie sau optional, de tapiserie din piele, de scaune frontale incalzite, de un sistem de pornire fara cheie, de o conexiune Bluetooth, de un sistem audio Bose cu 7 boxe de inalta fidelitate, de un computer de bord multifunctional si de faruri cu xenon.

La interior, modelul Nissan nu reia linia SUV-utilor compacte ale ultimilor ani, beneficiind de doar cinci locuri si nu de sapte, asa cum fac majoritatea adversarilor sai directi.

Nissan Rogue va intra pe piata europeana la sfarsitul anului viitor si va costa, cu toate taxele, intre 27.000 si 32.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru