Altea Freetrack, primul SUV de la Seat

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.05.2007
Automarket va prezinta imagini si informatii oficiale legate de primul SUV al ibericilor de la Seat: Altea Freetrack.

Seat a trecut la fapte: avem in fata primul model 4x4 adevarat creat de constructorul spaniol. Altea Freetrack este descendentul direct al conceptului cu acelasi nume prezentat acum trei luni la Geneva si reprezinta prima incercare de abordare a segmentului SUV in viziune iberica.

Seat ne prezinta noua aparitie ca pe un SUV compact ale carui mari avantaje sunt reprezentate de motoarele puternice si de sistemul multimedia pentru pasagerii din spate inclus in standard. Din peisaj nu lipseste nici pachetul 4x4. Designul lui Altea Freetrack a fost alcatuit cu pornire de la Altea XL. Adaptarile inseamna o linie mai pronuntata de SUV, bandourile laterale si spoilerele specifice din plastic. Insa ceea ce conteaza este majorarea garzii la sol cu 40 de milimetri in comparatie cu Altea XL, scopul fiind gasirea unui punct comun intre imaginea modelului si conditiile de rulare specifice.

Cel mai interesant lucru este faptul ca Altea Freetrack vine cu un singur nivel de echipare, acesta continand pachetul complet de echipamente necesare la bord.

Punctul maxim de atractie este monitorul TFT de 7 inch de pe plafon legat la un sistem multimedia de ultima generatie care poate adopta MP3, DVD, laptopuri sau console de jocuri. Printre celelalte elemente incluse in standard se numara climatizarea bi-zona, senzorii de ploaie, de lumina si de parcare, cruise control-ul, computerul de bord, ESP, EPS si sase airbag-uri. In plus, portbagajul de 593 de litri si capacitatea de rabatare si impingere a banchetei fac ca bagajele celor cinci pasageri sa isi faca loc fara probleme in interior.

In ceea ce priveste partea tehnica, ne lovim de un sistem 4x4 care se activeaza automat in conditii de aderenta precara, mergand pana la un raport de 50:50 intre axe. Motoarele sunt un 2.0 TFSI de 200 de cai putere si un 2.0 TDI de 170 de cai. Cel pe benzina ajunge la maximum 214 km/h si trece de la 0 la 100 km/h in 7.5 secunde in conditiile unui consum mediu mixt declarat oficial de 9.4 litri/100 km. Dieselul scoate in schimb un consum de 6.8 litri in conditiile in care viteza maxima declarata este de 204 km/h iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 8.7 secunde.

Prezentarea oficiala a noului SUV Seat va avea loc la Salonul de la Barcelona, care incepe in 7 iunie, urmand ca Altea Freetrack sa intre in showroom-uri in toamna acestui an.

Comentarii (18)

  • ionel...
    cam urat
    e urat de tot... nu-mi place... arata aiurea de tot
    0 0
  • florin
    corcitura
    naspa
    0 0
  • MIHAI O
    SUV Seat
    chestiune de gusturi!eu zic ca trebuie lasat si acest modedl sa spuna ce are de spus!
    0 0
  • Marius
    o bila neagra
    Dupa ce au copiat Alfa au incercat sa faca din atlet culturist...:))
    0 0
  • sper ca ii ieftina :D
    0 0
  • laurentiu
    !?
    ceva deranjeaza la ochi ! nu stiu exact daca forma sau culoarea. si motorizarea cred ca nu se incadreaza pe un suv, pt a fi performant ! motoarare acestea le gasim pe vw passat si pe skoda octavia ! nu se anunta a fi ceva deosebit ! poate vor fi atractive din punct de vedere al pretului. altfel, pe segmentul de piata pe care intra, nu vor face fata concurentei !
    0 0
  • cosmin
    acceptabil
    pt baietzii de mai sus gusturile nu se discuta!!!e acceptabil pt pima lor suv mult succes in continuare shi cat mai fane modele!!!
    0 0
  • !!!
    mai scosmin mai , ai dreptate , gusturile nu se discuta , dar unii ( printre care mai nou si cei de la seat se pare ca ) chiar nu au gusturi de fel !!
    cred ca un suv mai nepotrivit ca aspect ca cel de fata nu putea fi. Este ca si cum a lua un logan van ,i-au pune suspensii mai lungi , si ceva bari dintr-un plastic de foarte slaba calitate vizuala ! In primul rand masina din imagine in opinia mea nu este un suv ci doar o idee pe timp de plictiseala crancena a celor de la seat !!

    O zi buna
    0 0
  • la fel
    aceeasi masina de cativa ani incoace, de data asta doar ca e putin mai inalta...
    0 0
  • Non-agresiva
    Partea frontala e prea putin agresiva , adica nu e deloc agresiva pt un SUV , finisajele interioare , ok performante ok ,se incearca o copie ( ieftina) in miniatura a Q 7-lui la partea din spate. In rest pt un SUV e mediocra.
    0 0
  • SEAT - SUV
    ... si parca aduce cu Renault Scenic RX4. E greu de spus daca va avea sau nu succes...
    0 0
  • Florin
    Cei care comenteaza in felul asta cre ca nu au si nu pot avea o masina dar daca ar avea sub fund asda ceva ar tacea milc! Eu cred ca masina va fi ok.
    0 0
  • banal
    Este un seat normal, putin inaltat si cu protectiile acelea de cocos fata-spate. nimic nou pentru un suv. plus ca varianta din imagine este cu siguranta modelul full options. deci...multa bafta seat
    0 0
  • andrei
    mie imi place
    sa stizti k mie imi place pentru k asta se vrea a fi un SUV d familie nu unul gen tuareg.cat despre pretz nu cred k va fi unul scazut,dat fiind pretzul lui leon hsi altea
    0 0
  • ~!~ TheTexan ~!~
    Urata masina sa moara maicuta mea =))
    BAI ASA MASINA URATAAA??? =)) Sunt mandru ca am MErcedes Cobra ... de vreo 28 de ani nu imi face probleme ... momentan are turbo de iveco ... ;) ... efectuam Conversii turbo pentru orice tip de masina ... burning_rubber_4wd@yahoo.com
    0 0
  • e foarte frumoasa!
    mie chiar imi place! mi se pare foarte reusita! eu unul mi-as cumpara-o. daca ar costa in jur de 16.000 desigur. dar nu cred! :)
    0 0
  • sidoroftiberius
    suv seat altea
    misto.
    dar ce pret are (ddp)?
    0 0
  • freetrack
    sunteti varza!!!!masina arata super...asta din imagine nu e ful.eu am o altea si cred ca o sa imi iau si o d asta...o asteptam sincer d mult(primul suv d la seat) si sunt bucuros ca l au scos..ddpul e 24.500euro si zic un singur lucru...merita
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru