Americanii au o noua masina de politie: Ford Taurus Interceptor

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.03.2010
Ford Crown Victoria, legendarul model care serveste si acum fortele de politie americane, va fi inlocuit incepand cu 2011 de Taurus Interceptor, un model cu motor V6 de 3.5 litri.

Esential

3.5 litri este capacitatea motorului care propulseaza noul Taurus Interceptor.

In Statele Unite se pregateste o revolutie. Nu vorbim despre o miscare de oameni ci despre inlocuirea unui simbol pentru americani, mai exact despre "pensionarea" modelului Ford Crown Victoria, care a deservit fortele de politie ale SUA vreme de multi ani.

Succesorul legendarului Victoria provine tot din curtea "Ovalului Albastru" si se numeste Taurus Police Interceptor, bazandu-se pe modelul de serie cu acelasi nume. Desi momentan nu exista suficiente detalii despre noul vehicul al politiei americane, se pare ca Ford va oferi Taurus Interceptor in doua versiuni, una destinata departamentelor care patruleaza pe autostrazi si una pentru fortele de ordine care activeaza in orase.

Versiunea destinata autostrazilor va fi mai potenta, beneficiind de serviciile unui motor V6 de 3.5 litri Ecoboost si de o tractiune integrala, pentru o stabilitate imbunatatita. Pentru patrularea oraselor va fi folosita o versiune mai "cuminte", animata de varianta aspirata normal a aceluiasi V6 de 3.5 litri.

Ford va asigura o flota de 45.000 de vehicule fortelor de ordine americane, asigurand astfel aproximativ 75% din totalul vehiclelor de urmarire din dotarea SUA. Constructorul din Detroit va scoate pe banda rulanta noul Taurus Interceptor, odata ce Crown Victoria va iesi din productie in 2011.

Nici General Motors nu lipseste din aceasta ecuatie, gigantul american oferind propria sa alternativa pentru inlocuirea vechiului Crown Victoria. Prezentat in toamna si botezat Chevy Caprice, modelul GM destinat fortelor de ordine SUA are la baza versiunea cu ampatament marit a lui Pontiac G8, propulsata de un motor V8, de 6.0 litri si 355 de cai putere.

via | carscoop

Comentarii (19)

  • sss
    V8 6.0litri si doar 355 cp :)))). Ce varza sunt astia mai oameni buni.
    17 19
  • Tipic americana
    Acolo e alta lume, sunt alte conditii, iar masina asta se incadreaza foarte bine. Arata si destul de agresiv, e chiar ok.
    Motorul....te mai intereseaza cat consuma cand dai 2.5 dolari pe galon?
    13 2
  • La Americani ca la ei
    De fapt Ford Taurus Interceptor e o recomandare pentru a fi folosita de sectiile de politie din State la fel ca si cea a lui GM.

    Din fericire pentru ei, acolo nu e ca in romanica cu Ager leasing si ale lor Loganuri de 70k euro ca sa acopere si spagile/mita.

    Fiecare orasel mai mare sau mai mic pentru sectiile de politie care au nevoie de autovehicule verifica lista departamentului de justitie cu vehiculele recomandata si in functie de asta dar si de multe alte criterii, cumpara ce crede potrivit.
    Spre surprinderea mea, pe la TV au comparat un Volvo al politiei britanice cu una de asta americana si au iesit cam egale.
    Probele au fost alese in concordanta cu cerintele si fiecare masina a trebuit sa-si faca treaba cat mai bine.
    8 1
  • Carlos
    =))))
    "Taurus Interceptor" se putea numi o masina a politiei americane altfel decat "interceptor"...?? =)) politia americana recunoscuta pentru abuzurile ei si gustul pentru vanatoare si haituire... pentru dramatic :)) Una peste alta, mie imi place cum arata masina, mai ales cu bullbar-ul ala... vine la intimidare si o face bine... la interior e tipic american... sincer Dacia Logan are suport lateral in scaune mai bun decat Fordul asta...
    11 12
  • @3
    Crezi ca folosesc de prosti capacitati mari si puteri mici? De ce motoarele americane merg sute de mii de km fara probleme? Oare ca nu sunt fortate? As prefera oricand un motor ca acela fata de unu cu nu stiu cate turbine.
    8 8
  • Da, arata foarte tare masina, cel putin interiorul cu ceasurile de bord luminate albastru mi se pare ca arata foarte bine.
    Cat despre tehnica eu zic ca este una dintre cele mai performante (a se intelege robuste) masini care ruleaza pe strazi. Mi se pare mie sau din fata seamana destul de mult cu Toyota Camry (mai ales la faruri)?!

    @3-nota asta ai merita pentru un comentariu stupid. In primul rand vorbim de un motor aspirat care, cel putin teoretic, este mai fiabil decat unul supraalimentat (fii sigur ca inginerii Ford care au pus motorul asta pe o masina de politie, nu l-au pus de prosti). Desi se scot "numai" 355 CP din 6 litri, cred ca are un cuplu demential. Asta conteaza cel mai mult intr-o urmarire pe autostrada. Daca urmaresti un Ferrari, atunci pui cuie pe sosea, nu iti risti viata urmarind un retardat cu 300 km/h.

    Am o curiozitate: cam cat ar costa masina asta?
    14 5
  • cuplu
    eu zic sa asteptam date oficiale despre cuplul asta ,,demential'' si apoi si un motor de 4 litri ar merge lejer si ar face sute de mii de kilometri asa ca tehnologia este destul de ineficienta
    10 5
  • BAVARIA
    6.0 litri 355 Hp doamne fereste de prosti .
    Cat de prosti sunt americanii , uneori ma gandesc ca sunt mai prosti ca rusii .
    Americanii numai Hamburgher pot face .
    12 13
  • USA
    parca acum 2 ani masina politiei urma sa devina Dodge Charger...
    4 0
  • AndreiRN
    Viata lunga
    Acri mai sunt stuguri pt adolescenti frustrati.
    Oricum pe strazi sunt si destule Dodgeuri ca masini de politie si sunt considerate performate.
    Multi nu isi dau seama ca o herghelie de cai putere duce la o viata scurta a motorizari si pt viteze de 200 kmh iti e suficient si 100cp.
    Dar asa e cand te uiti doar pe poze in reviste.
    4 5
  • @Mihai - oare Honda cum de poate sa faca motoare aspirate de 2l si 240CP care sa si reziste?
    11 2
  • vasilita
    Americanii nu au nici o nominalizare la best engine in the world.
    pe cand bmw are 44 de nominalizari.
    si hai sa nu punem bmw vs ford . ca e ca si cum ai pune o dacie cu un ferrari.
    nemtii sunt nemti , ii ajung capul de masini.
    americanii sau deprins sa jefuiasca petrol sa fure o tara de curvari si banditi , nui ajunge capul de nimic.
    11 7
  • @Ion
    bmw vs ford = ferrari vs dacia??? gandesti sau e ora asta tarzie de vina? in cazul asta bmw vs ford = rolls royce vs nano...motoarele alea sunt facute exclusiv pentru ei...o data pretul scazut al carburantului si a doua oara nationalismul lor, intr-un fel pentru ei : esti american ai masina americana...ce consum ? ce eco? putere in prostie la ei, asta e simbolul lor...apa, paie si bataie!
    9 6
  • Ma inteb de ce nu au avut curajul sa arate si spatele masinii :D
    3 2
  • Jimmy Hoffa
    Gogosi
    Nu au suport de gogosi in interior?
    5 1
  • @roadrunner
    Adevarul e ca sunt si multe s2000 sa poti macar sa iti faci o parere despre motorul de 2l 240cp....

    Motoarele mari cu puteri mici chiar au un scop, si nu sunt facute de idioate. Vortec-ul de exemplu e folosit in foarte multe configuratii si capacitati de ani de zile fara nici o problema. Un Escalade de exemplu are ralanti-ul la o turatie pe undeva pe la 500rpm. Crezi ca are uzura mare? Eu nu prea cred.
    2 5
  • @Mihai - motorul de pe s2000 nu e singurul motor de la Honda care are capacitate mica si putere mare, si ca sa nu zici ca vorbesc prostii uite cateva exemple: JDM B16A - 1.6l si 170CP, B16B - 1.6l 185CP, B16A5 - 1.6l 177CP
    1 3
  • Da.
    Asa da. Atunci ai dreptate.
    0 0
  • andrei
    V8 ,355 CAI
    Cred ca n ati citit bine articolul , ia mai uitati va .
    Este vorba de cealalta masina a lui GM , nu de aceasta .
    Pentru cine stie sa citeasca motorul asta este si pe mustangul nou si are 300 cai ,din 3500 cmc , ceea ce nu este rau daca gandim putin.Versiunea de autostrada probabil o sa aiba turbo sau supercharger ,deci inca minim 50 cai .
    Pe ei cred ca ii intereseaza sa fie si fiabile putin ca de facut din 3500 cmc 400 cai nu cred ca e greu.
    Nu sunt fan ford , dar nu uitati de ford gt si cam ce a insemnat cand a aparut dar si cam ce performante are noul ford gt, nu uitati de escort ,sierra coswoth si cam ce inseamna la nivel mondial Ford.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru