Angajatii Dacia au oprit greva

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 11.04.2008
Dacia si grevistii au ajuns la un acord in ceea ce priveste cresterile salariale. Munca a reinceput astazi la ora 11.

Esential

360 este cresterea salariala totala a unui muncitor calificat de la Dacia.

Dacia a anuntat oficial, printr-un comunicat de presa trimis acum cateva minute pe adresa redactiei, ca muncitorii din uzinele Dacia de la Mioveni au reinceput astazi lucrul. Acordul la care s-a ajuns astazi pune capat unei greve care dureaza de doua saptamani si in urma careia Dacia a pierdut, conform agentiei Reuters, peste 50 de milioane de euro. Munca efectiva in uzina a reinceput astazi la ora 11.

In urma negocierilor, muncitorii calificati beneficiaza de o crestere generala de 300 de lei brut de la 1 ianuarie 2008 si de 60 de lei brut de la 1 septembrie 2008. Personalul TESA va beneficia de o crestere salariala de 15%, constutuita dintr-o crestere generala si dintr-o crestere individuala. In plus, muncitorii si personalul TESA va beneficia de o prima de rezultat pe anul 2007 egala cu un salariu individual brut la data acordarii primei, in valoare de 900 de lei.

Partile s-au angajat sa sustina in continuare in totalitate obiectivele Dacia prevazute in bugetul companiei in 2008.

via | Dacia

Taguri: Dacia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru