Angajatii Dacia intra in greva

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 13.03.2008
Sindicalistii uzinei Dacia Pitesti au anuntat o greva de avertisment de 2 ore, pentru maine, 14 martie.

Esential

550 RON este marirea salariala pe care o doresc angajatii Dacia Pitesti.

Reprezentantii sindicali de la Dacia au anuntat astazi efectuarea unei greve de avertisment de doua ore pentru ziua de vineri. Intreruperea activitatii este programata intre orele 13 si 15.

Negocierile dintre reprezentantii sindicali si patronatul Dacia au intrat in impas in momentul in care oficialii Dacia nu au acceptat o marire salariala in conformitate cu cererile angajatilor.

Angajatii Dacia doresc marirea primelor de Pasti si Craciun, precum si o crestere salariala in suma neta de 550 RON.

Patronatul Dacia a acceptat doar una dintre cele 14 revendicari ale sindicalistilor, si anume o crestere cu 10 procente a salariului.

Taguri: Dacia

Comentarii (57)

  • Florin
    dar oare...
    oare cat au salar? daca poate cineva sa ne lumineze..
    0 0
  • nimeni
    Putin
    un inginer la dacia are cam 900 lei net
    0 0
  • renault
    plata proasta
    renault totdeauna a platit prost... am lucrat la ei si stiu cat le poate capul...ii sfatuiesc pe toti aceia care au de gand sa se angajeze la ei sa nu faca prostia asta... totul e frumos si promitator la inceput dar renault nu-si tine aproape niciodata promisiunile.. te exploateaza la maxim... dupa un an nu stii cum sa-ti ei campii si sa pleci..pacat, fiindca produsele sunt bune si la preturi bune...
    0 0
  • Dacian
    Francezii sunt niste jegosi...Totusi 900 lei, pentru un inginer, mi se pare extrem de putin, aporoape neverosimil.
    0 0
  • Atentie !
    Dupa constructia unei masini care are un asa de mare succes international , ar trebui ca si cei care lucreaza acolo sa aiba salariu international . Si nu cu difernte de felul:director-300mil. ...muncitorii 7-8 mil. si pe urma facem media. nu asa ! Sa incapa de jos in sus! Renault e o firma care stie sa faca profit.Sa invete sa si imparta !
    0 0
  • george
    pacat ca munca in romania nu este recunoscuta..toti vor sa traga pe spatele muncitorilor dar cand vine ziua de salariu in loc sa le mai de-a niste bani in plus,ar fi in stare sa le mai scada niste ore de munca.pacat!
    0 0
  • salariu
    Cum mah 900 RON??? Nu cred, oameni buni
    0 0
  • Florentin
    Salarii sau valea !
    Sa dea salarii la oameni si sa nu mai pretinda sprijin de la autoritati prin instituirea de taxe la importuri. Sa aplice experienta pe care pretind ca o au, nu sa se milogeasca de Guvern !
    0 0
  • pacat
    Pacat. Dar sa nu uitam ca astfel de firme vin in "eterna si fascinanta" exact pentru asta.Pacat si de faptul ca ne aducem aminte de munca celor de la Dacia doar cu astfel de ocazii... In rest, le reprosam ca produsele lor nu sunt bmw-uri...
    0 0
  • francezii
    francezii sunt niste tampiti, acum rad, imediat zbiara, acum zic una, apoi zic alta...ma mir ca nu au razboaie civile in franta...la cat sunt de imprevizibili...seamana mult cu niste pacienti de la spitalul de nebuni. Renault are produse din ce ince mai bune raport calitate pret in Romania, insa precum majoritatea investitoriilor straini...jefuiesc romania si isi bat joc de angajatii romani.
    0 0
  • SE VEDE CA si corporatiile astea atat de laudate nu-s decat niste exploatattori la fel de lipsiti de scrupule cum erau si mecanismele statelor represive cu pseudo industrializarea lor cu tot
    0 0
  • Marius
    Salariu TOP MANAGER
    Daca dupa revista US magazine Fortune, directorul general al Renault este cel mai bine platit european cu $45.5 salariu/an si parte din profit $43/an...e normal ca la capatul celalalt sa stea oameni cu salari foarte mici...le doresc celor de la Pitesti daca au puterea sa stea vreo 3 saptamani in greva si apoi se poate discuta...altfel nu se poate!!!
    0 0
  • jadaynight
    nu le mai ramane lor
    ca in orice domeniu din Romania si aici incep sa apara problemele.Ma refer la faptul ca lumea a inceput sa ceara salarii mari tinand cont si de creterea preturilor. Oricum nu stiu daca momentul este oportun tinand cont de preluarea fabricii de la Craiova.
    0 0
  • am fost si eu la un interviu de angajare la Renault si cand am ajuns la discutiile despre salariu mi-a venit sa intru in pamant de rusine: 400 € net. Pana si taicamiu are pensie mai mare.
    0 0
  • Unul care lucreaza pt multinat
    Trebuie presati
    Astia cu multinationale se cred in sclavagism!Trebuie treziti!!Vor sa muncesti pina cazi jos..si bani..acolo cit sa nu mori de foame
    0 0
  • nu totul e roz...
    in primul rand ca francezii nu fac contracte pe termen nedeterminat decat cu f putini angajati, restul sunt pe 3 sau max 6 luni. dupa trecerea timpului resp, ii concediaza si ii recheama alta firma care face piese pt uzina si tot asa sau in cel mai fericit caz se face o prelungire de contract. partea cu platitul... cum le tuna celor din conducere.
    0 0
  • qwerty
    @ioan
    Cred ca ai vrut sa spui 400 lei net, pentru ca altfel nu cred ca exista pensii mai mari de 400 Euro. ;)
    0 0
  • chinezu
    e loc destul spre orient
    riscu este sa nu se mute astia cu multinationalele spre est, ca la noi s-au scumpit toate. Cat timp orientul este mai ieftin decat noi, avem o problema
    0 0
  • adrian
    Masina buna
    Va dati seama ce masina este Loganul daca este construita de romani cu salarii de chinezi! Vorba indoctrinarului de mai sus.. "de renume international" (ceausisme preluate din Libertatea)
    0 0
  • Greva degeaba
    Decat sa faca greva, mai bine s-ar gandi inainte unde se angajeaza! Daca sunt asa destepti si capabili acei "ingineri" de ce nu-si cauta alt loc de munca? Nu lucrez si nici nu am vreo legatura cu Dacia, insa va garantez ca in Romania competenta se plateste bine. este greu sa intelegem economia de piata, sa castigi cat vrei si sa nu milogesti la nimeni. Mentalitatea comunista a ramas si toata lumea s-a invatat sa ceara fara sa dea mare lucru in schimb, asa ca LA MUNCA nu la intins mana!
    0 0
  • stiu eu
    am vrut eu sa ma angajez la ei. Salariul pt un muncitor de la presaj , montaj, caroserie, e 8-9 mil + bonuri si program pe 3 schimburi
    0 0
  • francezii sunt zgarciti
    Am lucrat intr-o companie franceza si pot sa confirm: sunt zgarciti si nu au cuvant. Iti promit marire de salariu dupa 6 luni si la un an dupa, se fac ca nu-si aduc aminte. Sunt aroganti si nesimtiti, francezii, peste tot, cine a lucrat cu ei in orice fabricuta de-a lor pe-aici, are aceeasi parere proasta despre ei.
    0 0
  • danny_pit
    pentru florin
    angakatii de la dacia, cei de pe banda (cunosc cazuri in sectia caroserie) au un salariu de baza de 785 lei. punand la calcul si sporurile de noapte si sambetele lucrate ajung undeva la 1000-1100 lei.
    0 0
  • Decat asa salarii, mai bine sa plece frantujii din Ro
    Decat asa salarii, mai bine sa plece frantujii din Ro. Problema este ca la salariile astea ei platesc inca 70% alte taxe si ii costa cam multicel. Mai bine ar face statul sa scada ceva din taxe si atunci si francezii ar putea da salarii mai mari; dar oricum daca un muncitor pleaca fara min. 1200 (incluzand bonuri de masa, alte avantaje) ron in buzunar, atunci se numeste bataie de joc. In masa, este ditamai firma.
    0 0
  • Eu am un var inginer la dacia si are 2000 roni. Oricum... nu toate companiile din franta sunt la fel
    0 0
  • Jegosi
    Stiam ca francezii sunt niste JEGOSI, dar nici chiar asa. In Cora e la fel salarii mici si ii trateaza ca pe plantatie, cu cat esti mai prost cu atat ai ocazie sa promovezi, important e sa dai cu biciul. Mari scarbe.
    0 0
  • francezii cucului
    Si eu am avut ocazia sa lucrez si inca lucrez cu francezi. Sunt sub orice critica!! Nici nu mai mentionez banii, dar oamenilor, sunt retarzi, nesimtiti si stiu sa vanda numai "patriotisme" - facem, dregem, mariri, bonusuri! A trecut Craciunu si Anu Nou si am luat fix 0 bonu/prima!! Daca ar fi dupa ei - trebuie sa muncesti 18 ore / zi pe un sal de 500ron si esti perfect! (cel mai bun angajat)! - in schimb cand trimit un om sa supervizeze la noi in tara le plateste chirie 1500e / luna in centru :) take that! :)
    0 0
  • Ma intreb
    Unde traiesc unii dintre cei care posteaza aici de considera un salariu de 1000 lei pentru un lucrator la banda (practic necalificat!), mic?
    0 0
  • supermeseriasii de la dacia
    Sa intre mai si sa stea un an in greva, sau poate sa o si desfiinteze. Mai bine ar face roabe. Poate ar trebui sa dam cate "un leu" sa traiasca si ei.Ca de cand cu taxa asta nu-i mai suport.
    0 0
  • Astia care scriu pe aici nu spun adevarul in legatura cu salariile,... sa le mai dea statul de la buget
    0 0
  • Greve peste tot
    O sa vina vremea cat de curand cand o sa fie greve in toata tara in toate domeniile. Chiar nu se vede ca nu se mai poate trai decent deloc cu salariile de azi?? Acum e doar inceputul.
    0 0
  • catalin
    inventatori
    uitati un lucru important ei sunt printre inventatorii sclavagismului, deci daca inca se poate de ce nu; ... ar trebui sa se stabileasca un salariu minim (de cateva sute de euro) si contracte de munca bine facute de catre statul roman ptr toti marlanii care au venit in romania si au cumparat tot pe nimic si mai cer si protectie, ce protectie vor sa bage mana in buzunar, ca nu au stiut decat sa transforme romania in piata de consum ptr ue, noi nu mai producem nimic, noi doar consumam ce produc ei, sa fie clar, face greva 15 ani, falimentatiiiiiiiiiiiii!
    0 0
  • Cristian
    "succes international"
    Foarte tare sa mori de ras, asta e o gluma!!!Nici succes pe plan national nu prea are e o rabla in continuare!
    0 0
  • Am un prieten care lucreaza la reprezentanta la Renault si are salar 1100 de RON + procent din vanzari, acuma nu stiu ce vanzari are /luna reprezentanta Renault dar Dacia putem spune ca vinde destul de bine ... sunt pline drumurile cu automobile dacia, si daca un inginer are 900 de RON la uzina nu stiu cat poate fi de adevarat. in fine.
    0 0
  • naspa
    adevarul ca e mai mic de 900 ron net salariul lunar pt un inginer...726 luam/luna dupa 8 luni de munca :D
    0 0
  • Salariul minim...
    Salariul minim pe economie pentru un muncitor cu studii superioare (inginer... etc) este de 1000 ron/net. Deci iese din calcul varianta cu 900 de ron pentru ca ar fi ilegala.
    0 0
  • Cat platesc?
    Confirm ce a spus Ioan - salariul unui inginer cu vechime (peste 10ani) si cu functie de conducere este de aprox 1400RON net la Renault. Si sa stiti ca in multe alte locuri se plateste mult mai bine!
    0 0
  • un roman
    mi-e rusine
    si cam ma rog ce face un inginer la renault colibasi, proiecteaza cumva vreo masina? va spun eu dupa ce a copiat in fac ca sa iasa inginer acu' se plange ca la o firma internationala are sal 14 mil si SUPRAVEGHEAZA adica NU MUNCESTE cativa tabLABAGII cu 9 mil pe luna sa puna aripa unde a zis renault sa o puna.Astia internationali nu vin aici sa fie Maica Tereza nu credeti? dar asa sunt romanii vreau mult pentru putin (pe gratis daca se poate), altfel nu am fi avut caritas, fni, bankcoop, loteria nationala...cine ne cunoaste stie sa faca bani de pe urma noastra?aaa...si inca ceva aici grsesc francezii ca promit (ca sunt slabi), cand ford o sa vina aici o sa vedeti ca englejii din USA si nemtii nu promit iti spun cat iti dau si punct ... take it or leave it! si atunci aia care se angajeaza acolo la craiova nu or sa mai fie nemultumiti ca nu i-a fortat nimeni sa semneze...un roman caruia ii e rusine ca e roman.
    0 0
  • vise
    Dupa 23 de ani vechime intr-o Societate Nationala Romaneasca, cu studii superioare un nou angajat castiga cu cel putin 300 lei noi mai mult decat mine. Traiasca spaga si interesele personale,ca astea sunt criteriile de promovare in tara cu cea mai mare coruptie!
    0 0
  • eu lucrez
    lucrez la dacia de 5 ani ca vanzator si acum am salariul 15 milioana.. un inginer sigur are mai mult... si in plus avem tot felul de reduceri(chiar cumpararea unei masini la cost de fabrica), dar dc. stai un an si apoi vrei sa pleci... e normal sa nu se tina de promisiuni
    0 0
  • Sunrise
    aceeasi problema
    Lucrez la Dacia si imi place mult ce fac si de la incepu mi-a placut. Dar observ cum se duce "iubirea" cand simti banii in mana si nu iti ajung. Pacat. In Romania e un lux sa iti faci o rata la o masina , sa nu mai zic de o casa. Nu mi se pare normal.
    0 0
  • oarecare
    spre info
    Pt. cei care vor sa stie:-Administratia vrea sa injumatateasca biletele de CO; -Administratia a propus o crestere salariala de 9%;-Salariul unui nou angajat la DACIA este de 850 RON;-Intr-un an aproape ca s-a dublat productia, de la 43 de veh/h la 61 de veh/h; -Administratia vrea sa interzica intrunirile sindicale;-Administratia vrea sa introduca conceptul de "lucrul in 4 schimburi";Concluzie: nu trebuie sa comentezi cand ai de munca; trebuie sa te multumesti cu cresterea salariala pe care o dau ei si...atunci este perfect! Am devenit sclavi in tara noastra!...Vor sa muncim pe salarii de mizerie si munca cat incape...!
    0 0
  • claude
    vai de mine
    eu sunt din elvetia si traiest in romania de 3 ani , atot porceria se poate citit aici , oricum nicio data un roman va fi fericit de salariu, se dau 1000 nu e bine sa dau 10000 tot nu e bine, am vasut si eu , pot sa propun orice la un angajat roman, nicio data nu e fericit, acolo e problem , sunteti imposibil de motivat
    0 0
  • salariu
    Vrei un raspuns adevarat"claude",romanu e multumit atunci cand fura.
    0 0
  • despre ingineri
    taica-meu ce-i drapt nu lucreaza la dacia dar la fel fiind inginer primeste doar vreo 15 mil in mana. Si nu e deloc neverosimil precum spunea cienva aici
    0 0
  • alukard
    sal all
    Si de la Dacia sa furat se fura si se va fura ... atata timp cat va fi fabrica...mai multe nu spun...
    0 0
  • pt Gigi
    reducerea pt un salariat dacia la cumpararea unei masini este de doar 5%!!! unde visezi tu pret de fabrica ???sindicatul a cerut marirea acestui procent la 10-15% dar vise....sunt inginer cu 21 ani vechime si iau 1500 lei net pe luna cu ore suplimentare cu tot , iar tu un simplu vânzator iei tot atât ?!munca este total diferita!cred ca minti ori ai pile si ai primit un slariu nemeritat , se mai practica asa ceva...
    0 0
  • tot asa
    Intradevar, salariile de la dacia sunt mici, salariile de la nokia o sa fi e mici, salariile de la daewoo sunt mici si la ford o sa fie la fel, de fapt toti strainii o sa-i plateasca prost pe romani. Sa nu uitam de ce vin in romania straini sa deschida fabrici, pe langa faptul ca forta de munca este ieftina, le mai da si guvernul niste reduceri la impozite pe nu stiu cati ani, le mai baga si o taxa pentru protectie si asa scot baietii profit in romania cum nu ar fi scos la ei in veci...si atunci iese romanu si spune , a venit nokia in romania si se bucura si se simte apreciat pe cand, niste fraieri, sclavi...
    0 0
  • marire
    marire de 550 ron de la un salariu de 900-1000 ron?mi se pare normal sa nu fie nimeni de acord cu o marire de ~50% peste noapte. nicaieri in lume nu cred ca se intampla asa ceva. in general maririle sunt de max 20% din experienta si cunostintele mele.'da romanu'... stie ca i an electoral si profita. sau incearca.
    0 0
  • Adrian
    MULTUMIRI ANGAJATILOR DACIA
    Datorita salariilor voastre foarte mici castigam un Ford, un Mercedes si un Mitsubishi care vin aici datorita costurilor mici de productie. Abia dupa ce apare si "concurenta" va exista o concurenta pe acest segment de forta de munca. Sunteti o generatie de sacrificiu.
    0 0
  • AndreiRN
    Politica
    Sindicatele au distrus multe industri in lumea asta. Angajarea este la libera decizie a fiecaruia. Nu iti convine cauta-ti altceva daca esti capabil. Dar romanul se vaicareste ca babele si vrea sa i se dea de pomana. La Dacia oricum sunt mult prea multi muncitori pt productia pe care o fac. Se inghesuie unul pe altul si se vaita ca nu primesc destul. Da, este coruptie si furt dar este asa deoarece majoritatea romanilor fura si sunt corupti. Sistemul politic reprezinta populatia perfect.
    0 0
  • Salarii -Daewoo
    Cum naiba au salarii atat de mici cei de la Dacia cind vand mii de masini? Pai un muncitor de la Daewoo are 1000ron-1500 ron !Cei de la Daewoo de abia cateva sute de masini pe luna. Mi se pare cam ciudat.
    0 0
  • ce nu se intelege...
    ca tara noastra, adique noi, adica adunaturile din ograda frontierei(vazuta din interior spre ...zare), avem calitatea de a fi destepti, inventivi, adaptabili, dar...ieftini, lasi, ipocritzi si comozi. Asteptam ca altii sa sparga ghiata, altii sa preia initiativa, altii sa se lupte pentru noi...ah ! si mai e si frica patologica...incercati sa vedeti daca am deviat de la definitia fundamentala a romanului...
    0 0
  • alt roman
    si mie
    bai nu stiu daca ala din elvetia e chiar din helvetica dar are un sambure de adevar in ceea ce zice. o mai spun o data ROMANUL VREA MULT PENTRU NIMIC SI FURTUL INSEAMNA ORICUM ASTA. eu sunt roman de 29 de ani, am muncit si in strainatate si am muncit pe branci de 10 ani adica cam de prin facultate, nu pot sa-mi iau un ap de 3 camere in buc la sal de peste 1000 EUR si bani de avans, pentru ca cei care vand ap sunt pacaliti de agentii ca valoreaza si mai mult si ei tot cresc pretul, uitand ca nu l-au vandut de 1 an juma, ei tot asteapta PARA MALAIATZA sa le cada si daca nu el cade ...pai e de vina guvernul. de se vand ap la preturi care concureaza Viena sau NY-ul, lasa dom'ne ca vin strainii sa le cumpere si daca astia vin si se lamuresc tot ei sunt de vina. Munciti oameni buni va spun si sunt anti-comunist, dar dupa 50 de ani vitele s-au indoctrinat pe 2 generatii de acum si vor sa vina sindicatele sa le dea MALAIATZA. Eu voi continua sa muncesc ca alta sansa nu am cum spunea si Tupac "'till I bust a nut". Ce ma deranjeaza insa ca sunt inconjurat pe acest pamant de ROMANI....AAAA! si era sa uit pai anul asta electoral a fost greva profesorilor, a Metrorex, a CFR, acum Dacia, numai sindicate...mi-e imi miroase a Nea Nelu' ex-Cotrocelu, dar nu-i nimic baieti nu-i mai votati pe liberali lasa ca o sa fim condusi de un poet de curte, de un al doilea (Paunescu), de un informator al Sec si de un ex si actual agent KGB (actual FSB) si o nu o sa mai vina si Ford dar o sa facem tractoare cu 3 roti la plan cincinal....Poate va duce mintea ca daca nu faceti atat gat copii vostri vor putea lucra pentru Mercedes, Volkswagen-Audi pe langa Ford si renault si atunci salariile vor creste datorita concurentei fara sa mai faca greve comuniste la comanda si sa se planga, dar pana atunci...ia samanta neamule (ca suntem neam cu ei) ca asa mi se spunea peste tot cand eram afara ....a pai tu esti d'ala ! si ma enervam acum nu ca daca sunt, sunt.
    0 0
  • Mache
    Daewwo vinde multe masini in Romania chiar si acum sub sigla Chevrolet, loganul a avut un start bunicel dar lumea s-a cam lamurit ca nu este cine stie ce masina, si cu toate reclamele ascunse care se fac acestei masini tot nu merge! De fapt daca salariul vehiculat mai sus de 900 de ron pe luna este real atunci acei ingineri sunt batjocoriti! dar oare acest Constantin Stroie care de pe vremea lui Ceausescu este tot mereu acolo si vad ca rezista suspect de mult, ce salariu are? si apoi fratilor acolo este o uzina care ansambleaza masini, nu creaza, pentru ca in Romania nici pina in ziua de azi nu exista o conceptie originala, pur romaneasca, a unui automobil, deci suntem 0 la asa ceva! Loganul este facut de Renault de la a la z! deci tot ei isi impun politica economica, si credeti-ma ca fac multe presiuni sa fie singuri, daca se poate, in Romania...
    0 0
  • ovidiu
    ptr francezi
    RUSINE cu asa salarii!!!
    0 0
  • anonim
    salariu f mic
    pot spune ca si eu sunt un angajat al renult -ului si pot confirma un salariu de 800 ron, ca si inginer dupa o vechime de aproape 3 ani;
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru