Anuntul vanzarii Volvo catre Geely va fi facut duminica

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 26.03.2010
Chinezii de la Geely sunt foarte aproape de a incheia conturile cu Ford in ceea ce priveste cumpararea marcii Volvo. Ceremonia oficiala urmeaza sa aiba loc duminica.

Vicepresedintele chinez Xi Jinping va ajunge in acest weekend in Suedia pentru a discuta cu reprezentantii statului nord-european amanuntele finale legate de trecerea Volvo in portofoliul constructorului chinez Geely. In cazul foarte probabil in care afacerea va fi incheiata, cumpararea marcii Volvo va deveni cea mai mare tranzactie auto din istoria Chinei, costurile totale atingand doua miliarde de dolari.

Reprezentantii Volvo au confirmat vizita omului de stat chinez, surse din interiorul producatorului nordic anuntand ca afacerea va fi anuntata oficial intr-o ceremonie care va avea loc duminica.

Zhejiang Geely, compania-mama care detine Geely Automotive Holdings, a anuntat ca principalul target pe care Volvo il va avea de realizat va fi intrarea pe profit pana in 2011 prin construirea unei fabrici noi in China si prin dublarea productiei anuale.

In acest moment, singurele piedici in calea intelegerii dintre Ford si Geely in privinta vanzarii Volvo sunt reprezentate de protestele sindicatelor muncitorilor Volvo din Suedia, care sunt nemultumite de faptul ca nu au primit pana astazi nicio informatie legata de satisfacerea nevoilor Volvo in perioada post-vanzare, de numarul si numele investitorilor care stau in spatele intelegerii si de componenta managementului companiei.

via | Automotive News (inreg.)

 

Comentarii (8)

  • Branza de burduf
    ce ma bucur! Teapa fanilor suedezilor! HEEEEEEEEEEHE
    0 14
  • R.I.P VOLVO !
    4 5
  • doi infantili....

    astept cu nerabdare anuntul oficial si tin pumnii lui Volvo
    8 2
  • da ce vi se pare asa de grav in faptul ca aia cumpara volvo ... ca il iau doar ca sa aiba acces la patentele volvo... motoare , sasiu, zeci de ani de cercetari..etc
    1 2
  • dar Renault Laguna 3 cum se vinde?
    0 2
  • mihai2001
    FAN VOLVO
    Sub patronatul Gelly VOLVO va deveni o marca mult mai prezeta pe piata europeana.

    Vor scoate modele noi cu tehnologie 100% suedeza si-si vor creste cota de piata.

    P.S. Succes VOLVO (asteptam noul XC90)
    4 2
  • Anuntul Mortii Volvo va fi facut duminica !
    2 2
  • Geely-Volvo
    Conferinta in care se va face anuntul oficial privind vanzarea Volvo va incepe la ora 15:15, ora Romaniei .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru