Arabia Saudită are oficial primul său model naţional: Gazal 1

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.06.2010
Regele Arabiei Saudite a aprobat oficial producţia modelelui Gazal 1, un SUV de lux bazat pe Mercedes G-Klasse, care a debutat în fază de concept anul acesta la Geneva.

Esential

388 de cai putere ar urma să dezvolte SUV-ul Gazal 1, produs în Arabia Saudită.

După ce a impresionat plăcut publicul european în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Gazal 1, primul model construit în întregime în Arabia Saudită a devenit realitate.

Regele Abdullah a anunţat aprobarea producţiei de serie în cadrul unei ceremonii fastuoase, încununând astfel cu succes munca unui grup de studenţi ai universităţii King Saud, iniţiatorii proiectului. Dezvoltat pe baza lui Mercedes G-Klasse, Gazal 1 de serie păstrează liniile de design trasate împreună cu casa italiană Studiotorino şi dezvăluite publicului la Geneva.

Sub capotă se va afla cel mai probabil motorul V8 de 5.5 litri, de provenienţă Mercedes, capabil să dea naştere unei herghelii de 388 de cai putere. Înrudirea cu legenda off-road-ului G-Klasse, îi va oferi modelului oriental un ADN de învingător, mulţumită multitudinii de sisteme utile în teren accidentat.

via | autoblog

Comentarii (15)

  • Pot spune ca.. se putea si mai rau :D
    18 2
  • loooll
    i-a sa vad acum toti desteptii cum isi dau cu parerea..k seama cu ala ba cu ala ba cu ala! seamana cu el si arata f bine pt desert..
    9 4
  • haahahahahahahaaaaaaa
    arata cu o camila moarta de sete cu nas stilizat in sensul urat de BMW si mecanica de mercedes........hahahahaaahahahaha adica culmea snobismului.....
    13 5
  • Bentley
    Trebuia sa inlocuiasca ceva inutilul Hummer...
    Alta hidosenie pt frustrati...
    17 4
  • .marius.
    Proiectarea?!
    ........cu toporu` :))
    17 4
  • :)
    da dar e mai frumos decat caruta aia de x6. macar seama a jeep.
    14 8
  • bun asa
    E un amalgam dintre un Chevy HHR si cu un Hummer H3 cu iz de chinazaraie' ieftina !!
    perfect pentru arabi ->:D
    13 3
  • Victor
    Gazal
    Doamne ce mai porcarie,astia au copiat un BMW,Volga,Dodge,H3,cva retro si toate astea puse pe un sasiu de G-Class,yachh ce mai porcarie si mai rau nici mkr araboii nu au fst in stare sa faca uratenia asta de unii singuri,parte mecanica au luat o de la Mercedes iar de design i au coprupt pe italieni care cred ca s au straduit din plin sa faca cea mai urata masina din istoria studioului(doar trebuiau sa aiba un exemplu de „asa nu”),iar pt Automarket numai folositi clisee sau prefabricate verbale gen „Dupa ce au impresionat publicul european in cadrul salonului auto de la Geneva” pt ca nu au impresionat pe nimeni ci poate doar au starnit o mica curiozitate si atat
    4 6
  • salam alekum
    @all
    bah ...frustrati sunteti voi..
    sa ajungeti unu in KSA si sa vedeti ce e acolo si apoi vorbiti
    orase marfa, sosele belea
    nu ca mocirlele noastre
    avand in vedere ca e prima lor masina e foarte bine
    sa ne gandim ce au construit romanii cu manutza lor:
    o amarata de NOVA

    deci....cred ca arabii stau mai bine
    ca sa nu mai zic ca sigurul impediment de a trai bine acolo e caldura in rest.....e de 100 de ori mai bine ca in Romania
    dar noi ne credem superiori....
    15 7
  • ....mie-mi place....e altceva....
    6 8
  • vaaaaaaaaai
    Zici c a s-a imbatat designerul de la GAZ si s-a apucat de desenat
    12 3
  • arabi vs frustrati romani
    O grijaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa au arabiii..de romanii care comentaza...:)))))
    Hahahahahha..asta e culmea frustratului....nu are nimic...nu se pricepe la nimic..si comenteaza pe cel bogat ..putred de bogat..uite ce porcarie de masina au facut...dar e doar din punctul de vedere al romanilor...conteaza..pt ei?...NICIODATA!
    Ori apreciem ca se chinuie sau din orgoliu ..patriotic..ori ...ne ofticam...uite...la ce imposibili sunt..uite ca scot..masina...la noi daca nu era renault..din anii 70 sau cand o fi venit...eram mai rau ca Lada in Rusia!Trezirea romani, nu suntem buni la nimic singuri!!! ca natie...= zero!
    furam,mintim,prostim..spunem ca si altii..dar per total..tot la coada vacii suntem!
    Dragi arabi..tot respectul..nu stiti nimic despre masini..dar va permiteti..bravo!
    14 6
  • traian
    tot cu nebunii
    facem pariu ca o sa vedem asa ceva pe Dorobanti?
    4 0
  • VAI LUME
    Mai Enake,daca tu crezi ca a fi ,,cineva'' ca natie trebuie sa inventezi o masina sau sa fi,,bogat...putred de bogat''cred ca spune multe despre cat de incuiat si incult esti.Stiu ca in istorie,noi romanii am cam fost curve-ne-am tradat de regula aliatii si uneori am castigat.De acord cu 0,00001 % din principiul tau,dar sa spui ca suntem zero pt. ca n-am inventat , motorul cu abur sa zicem,du-te nene.Ca sa te mi impac,vezi ca un roman a inventat stiloul.Si in alta ordine de idei,nu stiu ca vreo cioara sa fi inventat ceva.Pozitiv si benefic ,in FOLOSUL TUTUROR.
    6 1
  • Abdullah
    @LUCCI
    Cred ca ar trebui sa citesti un pic in aceeasi istorie ca arabii au inventat cifrele, conceptul de "zero" (care esti) cu care scrii tu 0,00001, arabii au inventat astronomia, alfabetul si caligrafia, cafeaua...samd care sunt in folosul tuturor, evident....Romanu ala de a facut stiloul trebuia sa scie ceva cu el....banuiesc ca litere si cifre... :DD
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru