Arden a dopat Jaguar XK

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 13.12.2006
Germanii de la Arden au reusit sa aduca motorul lui Jaguar XK de la 298 de cai la aproape 500.

Tunerii germani de Arden au realizat ceea ce orice posesor de Jaguar XK isi dorea: o masina superputernica care sa se asorteze cu liniile extrem de elegante ale modelului britanic. Astfel, daca va faceati probleme legate de faptul ca supercar-ul dumneavoastra este depasit usor de un M6 sau de un CLK 63 AMG la semafor, Arden a rezolvat toate neajunsurile printr-un kit de performanta aplicat lui XK.

In timp ce Jaguar-ul XK de serie produce 298 de cai putere, Arden ofera doua posibilitati de imbunatatire a acestei cifre. Prima dintre acestea este cea de marire a cilindreei, de la 4.2 la 4.5 litri, mod in care se ajunge la 392 de cai putere. A doua varianta este reprezentata de adaugarea unui compresor volumetric care duce motorul V8 al lui XK la nu mai putin de 480 de cai putere.

Evident, asa cum ii sta bine unui kit performant, cel dezvoltat de Arden aduce si schimbari legate de dorma exterioara. Sunt adaugate astfel jante de 21 de inch, pneuri mai voluminoase si este implementat un nou sistem de tevi de esapament care asigura nivelul de decibeli necesar aparitiei a aproape 500 de cai putere pe sosea.

Mai mult, garda la sol a fost coborata cu 30 de milimetri pentru ca dinamismul sa se simta ca acasa.

In ceea ce priveste performantele, trebuie amintite cifrele acceleratiei: 4.8 secunde pentru 0-100 km/h pentru versiunea cu compresor volumetric si 5.3 secunde pentru versiunea aspirata.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru