Ariel Atom devine mai puternic cu 40 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 29.11.2010
Catalogat drept o "nebunie pe roţi", Ariel Atom primeşte tratamentul tunerului Wimmer RS, care reuşeşte să stoarcă încă 40 de cai pentru versiunea de bază.

Esential

340 de cai putere dezvoltă versiunea de bază a lui Ariel Atom după tratamentul aplicat de Wimmer RS.
2.8 secunde îi sunt necesare lui Ariel Atom Wimmer RS pentru a atinge 100 de km/h.

Deşi a fost catalogat de public ca fiind o adevărată "nebunie pe roţi", Ariel Atom pare a fi prea cuminte pentru tunerul german Wimmer RS, care a anunţat astăzi lansarea unui nou pachet de modificări pentru versiunea standard. Modelul britanic primeşte o serie de elemente noi din partea tunerului german.

Wimmer RS a apelat la un sistem ECU recalibrat, la un compresor îmbunătăţit, la o nouă pompă de alimentare şi la un sistem de evacuare complet modificat. Rezultatul este un aport de 40 de cai putere, care face ca bagajul de resurse să atingă un total de 340 de cai şi 282 de Nm.

Motorul Honda cu patru cilindri, de 2.0 litri, este capabil astfel să garanteze performanţe care pun în dificultate supercaruri cu tradiţie din gama Lamborghini şi Ferrari. Maşina, care duce practic lipsa unei caroserii şi cântăreşte astfel doar 469 de kilograme, este capabilă să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 2.8 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în doar 7.1 secunde.

Pentru a nu afecta comportamentul modelului de serie, Wimmer a modificat radical şi suspensia.

Preţul pentru pachetul de modificări nu a fost momentan dat publicităţii.

Comentarii (1)

  • the hep
    intr-adevar , una din cele mai extreme masini construite si oferite publicului larg . mi-a placut comentariul celui care o testa ( o traducere aproximativa ) : " uitati de enzo , uitati de zonda , uitati de carrera GT ..." .
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru