Aro este de vanzare

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 05.04.2007
Aro Campulung, companie aflata in faliment, este scoasa la vanzare pentru suma de 16 milioane de euro.

Uzina Aro Campulung, aflata in faliment, va fi scoasa la licitatie pe data de 4 mai, la un pret de pornire de 16 milioane de euro.

In oferta sunt incluse terenuri in suprafata de peste 470.000 de metri patrati si licentele de fabricatie. Este a treia oara cand activele uzinei Aro Campulung sunt scoase la vanzare, precedentele doua au fost suspendate din cauza lipsei de cumparatori.

Datoriile Aro se ridica la aproximativ 25,2 milioane de euro. Aro, singura firma producatoare de autovehicule de teren din Romania, a fost privatizata in iulie 2003, cand societatea Cross Lander, inregistrata in SUA, a cumparat de la stat pachetul majoritar de actiuni. Statul roman a actionat firma americana in instanta, pentru nerespectarea angajamentelor de investitii din contractul de privatizare, iar firma a intrat in faliment.

Comentarii (6)

  • ovidiu
    doamne ajuta
    sper ca de data asta va fi cumparat de o firma serioasa,si nu vom pierde o mare legenda romaneasca
    1 0
  • fan_aro
    aro
    Sper ca tura asta guvernul asta ca caste ochii cand vinde o firma de renume cum a fost ARo o masina foarte buna in teren accidentat pacat ca s-a ajuns la stadiul asta..
    1 0
  • johny bravo
    regrete
    Intr-o familie, toti membrii militeaza pentru bunastare. Marea familie romaneasca, reprezentata de guvern, institutii ale statului, etc., ar trebui sa faca acelasi lucru. Ne-ar fi mila de un copil care o ia pe directii gresite. Nu? Sper din toata inima ca guvernantii sa reprezinte cu cinste tara, ceea ce au reusit in unele cazuri si fabrica ARO sa aiba un nou viitor.
    1 0
  • in viitor
    dak as avea eu peste 16 mil de euro, as cumpara'o si as face o firma de succes si modele futuristice.:(
    1 0
  • AndreiRN
    Vanzarea
    Nu stiu care este vanzarea anuala de la Aro dar mi se pare un pret cam ridicat pt o firma relativ neproducatoare in prezent. Pe piata libera valoarea de vanzare a unei firme este profitul pe ultimi 5 ani. Adica investitorul accepta sa munceasca 5 ani pe gratis ca sa-si acopere investitia facuta. Acuma in Romania se trag sfori politice si spaga si mita si asa doar speculanti de 3 bani se baga in mocirla si asa se distruge o firma.
    0 0
  • bogdan
    aro
    ar fi super sa o cumpere o firma mare si serioasa pt ca ARO a fost o masina f buna pe orice teren
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru