Artega GT Coupe catre Geneva

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 28.02.2007
Experti in design si tehnologie auto, care au trecut pe la nume mari ca Aston Martin, Porsche sau Rolls Royce, au pus la punct un coupe sportiv care va fi prezentat la Geneva.

Klaus Dieter Frers, fostul boss Rolls Royce, si o echipa de experti in industria auto au dezvoltat modelul Artega GT Coupe. Masina, care va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Geneva, are dimensiuni asemanatoare cu cele ale hatchback-ului Polo de la Volkswagen. In lungime automobilul masoara 3.95 de metri, in latime 1.87 metri iar inaltimea de doar 1.18 metri nu se deosebeste mult de cea a unui Lamborghini.

Liniile masinii au fost desenate de Henrik Fisker, fostul designer Aston Martin si actualul patron al casei de creatie care ii poarta numele, iar trenul de rulare a fost pus la punct de Hardy Essig, fostul deigner tehnic Porsche. Sub capota se afla un motor V6 de 3.6 litri, imprumutat de la Volkswagen, care dezvolta 300 de cai putere, suficienti pentru a propulsa masina pana la 270 de km/h.

Productia va demara anul acesta in noiembrie la uzina din Delbrueck, Germania iar vanzarile sunt asteptate sa inceapa la mijlocul anului urmator. Creatorii masinii spera ca vor vinde masina pe diverse piete ca Statele Unite, Europa de Est, Japonia, Asia si Orientul Mijlociu, desi initial, vanzarile vor fi limitate la Germania.

Doar 500 de exemplare vor fi construite pe an iar pretul unei Artega GT Coupe va ajunge la 75.000 de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru