Aston Martin DBR2 renaste intr-o forma contemporana

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 18.07.2009
Rizk Automobile au creat o interpretare moderna a modelului clasic Aston Martin DBR2, inspirati de masinile care participau la cursele de la Le Mans.

Rizk Automobile a remodelat modelul Aston Martin DBR2 din 1957, inspirandu-se din liniile traditionale si viitoare ale brandului britanic. Automobilul de colectie a fost construit intr-un hangar din Pheonix, Arizona, otelul caroseriei fiind inlocuit cu materiale moderne. In ceea ce priveste caroseria, Rizk Automobile a decis sa revina la era “liniilor senzuale”, inspirate de formele feminine.

Sasiul automobilului este facut din carbon si are o structura monococa. Panourile caroseriei au fost create dintr-un material numit Carbon Nomex, caracterizat de o capacitate de absorbtie a socurilor, de o rezistenta la foc crescuta si de o masa foarte mica. Rizk Automobile a utilizat si Aerofel, un material izolator imbunatatit de NASA.

Modelul va fi disponibil cu trei propusoare:un motor cu 6 cilindri in linie, un  varf de gama V12 (ambele preluate de la Jaguar) si un propusor V8 imprumutat de la Corvette. Transmisia manuala in 5 trepte va fi utilizata pe motoarele de la Jaguar, in timp ce propulsorul V8 va avea o transmise manuala sau automata cu 6 rapoarte.

via | wcf.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru