Aston Vantage Roadster

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 15.11.2006
Britanicii de la Aston Martin au publicat primele fotografii ale uneia dintre cele mai elegante aparitii din ultimul an in peisajul auto: Vantage Roadster.

Aston Martin a publicat astazi comunicatul oficial de prezentare a celui mai recent produs al casei britanice, Aston Martin Vantage Roadster, care va fi lansat in 29 noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul nu se afla insa la prima infatisare, el fiind prezentat acum cateva saptamani unei asistente selecte in cadrul unui eveniment sustinut de Aston Martin la New York. AutoMarket v-a prezentat atunci, de altfel, primele imagini cu noul model.

Noul spider al casei britanice utilizeaza acelasi motor V8 al lui vantage Coupe: 4.3 litri cilindree, 380 CP/7000 rpm, 410 Nm/5000 rpm. Acceleratia 0-100 necesita un timp identic cu cel al coupe-ului (5 secunde), in timp ce viteza maxima ajunge la 280 km/h. Deschiderea plafonului este posibila si in timpul rularii, pana la 50 km/h iar pentru completarea operatiunii complet automatice sunt necesare 18 secunde.

La interior, elementele utilizate fac parte din ceea ce se poate numi usor lux in stare pura, cu o alegere interesanta de nuante asortate intre habitaclu si caroserie.

Notam si profilele aerodinamice din spatele tetierelor, acestea fiind vopsite in aceeasi nuanta visinie utilizata pentru tapiterie.

La fel ca in cazul coupe-ului, Vantage Roadster este compact (4380 mm lungime) si foarte agresiv. Versiunea cabrio plateste insa tribut sistemului de deschidere a plafonului, fiind cu 140 de kilograme mai grea decat varianta coupe. Pneurile standard vin de la Bridgestone si fac parte din gama Potenza (235/45 pe fata si 275/40 pe spate), acestea fiind asezate pe jante de 18 inch cu 10 spite. Optional pot fi alese jante de 19 inch cu 7 spite, acestea gazduind pneuri de dimensiuni diferite fata de cele din dotarea de serie: 235/40 si 375/35.

In ceea ce priveste sistemul de transmisie, acesta poate fi atat manual (6 trepte) cat si automat (noul pachet Sportshift cu sase rapoarte si cu comenzi pe volan).

Comentarii (1)

  • dragos_xss
    Aston vantage
    fac apel catre domnul gigi becali : Pe 8 decembrie e ziua mea ... Daca va mai ramane ceva "marunt" ... poate aveti timp sa-mi luati si mie un cadou, nu m-ar deranja sa fie un aston vantage. va multumesc anticipat :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru