Atentie la schimbarea benzii

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 23.04.2007
Cercetatorii americani au pus la punct doua noi sisteme de siguranta care previn accidentele cauzate de schimbarea brusca a benzii de drum.

Doua noi tehnologii de siguranta vor ajuta soferii sa evite accidentele cauzate de schimbarile bruste de banda. Folosind o camera situata intre parbriz si oglinda retrovizoare, sistemul avertizeaza soferul cand schimba din neatentie banda de drum.

Un alt sistem monitorizeaza punctul orb al automobilului folosind senzori radar pentru a evita coliziunea cu un vehicul pe care soferul in mod normal nu ar fi putut sa-l observe.

Aceste doua noi tehnologii vor fi prezente mai intai pe piata americana, ele urmand sa echipeze sedanul Buick Lucerne incepand din vara acestui an.

Potrivit NHTSA, autoritatea suprema in materie de siguranta din Statele Unite, anual 200.000 de accidente rutiere sunt cauzate de schimbarea gresita a benzii de drum.

Comentarii (1)

  • Motoridder
    Pentru ROMANIA
    Acest sistem trebuia implementat mai intai in Romania! Multe accidente care au ca urmare tragica moartea multor motociclisti sunt cauzate de schimbarea brusca a benzii de circulatie (nu este singura insa).
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru