Audi pregateste RS8?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 05.09.2006
Dupa ce au triumfat la Le Mans si in circuitul american Le Mans Series, cei de la Audi vor sa implementeze motorul V12 al celebrului R10 pe A8. Se naste RS8?

Victoriile din Le Mans si American Le Mans Series lasa urme adanci in constiinta echipelor de marketing si de conducere ale unui constructor. Ei bine, se pare ca cei de la Audi pregatesc o surpriza iubitorilor marcii.

Nu este vorba de un supercar care sa rivalizeze cu Bugatti veyron, nici de R8 TDI care sa il urmeze pe o scara logica pe viitorul TT TDI, ci de o noua versiune A8 dotata cu motorul V12 TDI al modelului R10 care a triumfat in doua dintre cele mai cunoscute competitii din motorportul mondial.

Sa ne reamintim performantele acestui propulsor. V12-le Tdi de 5.5 litri dezvolta 650 de cai putere si 1100 Nm cuplu maxim. Aceste caracteristici tehnice vor fi, evident, reviziuite, puterea urmand sa coboare in jurul valorii de 500-550 de cai, deci mai mult decat in cazul lui S8, al carui V10 FSi scoate 450. In acest caz, s-ar putea ca in scurt timp sa vedem la lucru o versiune al carei nume final va fi RS8.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru