Aussie pregateste cel mai rapid Lotus Exige

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.08.2007
Aussie va dezvolta o editie speciala a modelului Exige, botezata Sport 240, capabila sa atinga 249 km/h.

Aussie, subsidiara brand-ului britanic Lotus, a anuntat ca intentioneaza sa creeze cel mai rapid model Exige, botezat Sport 240. Propulsorul viitoarei versiuni a primit un diferential nou, sistem electronic de control al demarajului si control al tractiunii. Noile setari de control al tractiunii sunt similare cu cele folosite in Formula 1 si vin ca echipare standard pentru noua editie Exige. Caracterul sportiv al modelului este subliniat si de sistemul de aer conditionat care cantareste doar 15 kg si poate fi intrerupt atunci cand motorul este solicitat.

Multumita noilor modificari, Sport 240 va putea sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4.2 secunde si va fi capabil sa atinga o viteza maxima de 249 km/h, o performanta mai buna decat actuala varianta sportiva Exige S (238 km/h).

Noul model isi va face debutul la Salonul Auto din Australia care se va desfasura la Sydney in luna octombrie a acestui an. Vanzarile vor incepe imediat dupa salon, Lotus anuntand ca modelul va fi vandut pentru inceput numai in Australia.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru