Autobuze pe biodiesel la Roma

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 21.03.2007
Roma va introduce din anul 2008 un carburant bazat pe biodiesel pentru autobuzele din parcul auto public.

Edilii Romei intentioneaza sa introduca incepand cu anul 2008 un carburant mixt care contine 20% biodiesel, pentru mijloacele de transport in comun. Masura este necesara din cauza poluarii masive cu care se confrunta capitala Italiei.

Primaria Romei si asociatii ale fermierilor au semnat un acord pentru crearea structurii locale necesare pentru producerea biodiesel, un combustibil obtinut in principal din uleiuri vegetale, destinat autobuzelor din capitala italiana. Acordul survine pactului convenit recent de liderii Uniunii Europene in vederea reducerii emisiilor de gaze poluante si cresterea utilizarii energiei regenerabile, pentru combaterea incalzirii globale.

Daca testele care vor fi efectuate pe 200 de autobuze vor avea succes, pana la sfarsitul anului viitor intregul parc auto public din Roma, de 2.800 de autobuze, ar putea folosi mixul cu biodiesel. Proiectul ar permite reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40.000 de tone pe an, transmite Mediafax.

Fermierii locali vor mari suprafetele cultivate cu seminte oleaginoase, rapita, floarea soarelui si soia, folosite producerea de energie, de la nivelul experimental de 400-500 de hectare la 10.000 de hectare.

Comentarii (3)

  • afaceri de milioane...
    alo, cineva din guvern citeste stirea asta sau peste 10 ani aflam si noi ce ar fi trebuit sa facem? agricultura domeniu prioritar...ATENTIE
    0 0
  • Chucky
    In Roma nu e nici pe departe aerul din Bucuresti. Nu sunt milioanele de tone de praf iar pe strazile din centru chiar poti respira in voie (in mare parte si datorita restrictiilor de trafic), si totusi ei se gandesc la plamanii lor. La ai nostri nu se gandeste insa nimeni...
    0 0
  • AndreiRN
    Poluarea
    Praful pe strazi in orasele civilizate nu este datoriata traficului redus ci pt ca se face CURATENIE. Saptamanal sau chiar si mai des trece camionul aspiarator de ia praful si ce mai este pe strazi. Pe strazi rezidentiale (a mea) se aspira lunea pe o parte si joia pe cealalta.
    Acum la biodiesel. Motorul presentat de Diesel in 189x functiona cu ulei de arahide. Mult mai tarziu si-au dat seama ca merge si cu petrol. Eu de cativa ani de zile folosesc in 3 masini 30% si merge super. Urmeaza sa-mi modific centrala termica sa functioneze si pe 100% ulei vegetal. Am stocat peste 1000 litri si trebuie sa il folosesc intr-un ritm mai agresiv. Este o solutie de viitor si pt mine a super solutie de prezent.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru