Automarket a testat pe circuitul din Serres

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 30.09.2007
La bordul unui Peugeot 206, modificat pentru circuit, Automarket a dat cateva ture de circuit la Serres.

In cadrul sesiunii de antrenamente libere, Automarket a facut cateva ture de circuit la bordul unui Peugeot 206.

Modelul testat de echipa noastra a fost excelent prelucrat de specialistii de la Master Tuner, reusind sa se remarce ca cea mai pura masina de curse dintre cele existente la Serres, in conditiile in care celelalte exemplare prezente sunt omologate si pentru sosea.

In cockpit-ul modelului Peugeot 206 incarcat cu 185 de cai am putut trai senzatiile unui circuit de mare viteza. Desi nu este un model cu un motor de speriat, trebuie sa spunem ca este excelent pregatit. Stabilitatea este incredibila in viraje, comportamentul masinii fiind de invidiat atunci cand negociezi cu 100km/h un viraj larg sau cand dupa linia dreapta din fata boxelor, unde se ajunge la 200 km/h, se franeaza brusc si se intra in viraj de 90 grade cu 80-90 km/h .

Suspensiile modelului testat de Automarket fac toti banii, ca sa zicem asa, reusind sa acopere minusurile masinii in linie dreapta. Desi inca nu este confirmat oficial, despre acest model Peugeot, modificat pentru curse, se poate ajunge si la un 1 minut si 25 de secunde pe un tur de circuit, in conditiile rularii pe slick-uri.

Asa cum va spuneam, senzatiile unei astfel de aventuri sunt unice. Daca primele momente pe circuit sunt incarcate de emotia pe care ti-o confera masina, dupa 2-3 tururi cauciucurile se incalzesc, aderenta creste semnificativ, iar totul devine mirific.

Schimbul de viteze la iesirea din viraj, accelerarea pe linie dreapta si franarea brusca de la capatul ei va fac sa plutiti si simtiti realmente senzatii pe care le vezi la televizor cand privesti o cursa de Formula 1. Daca din punct de vedere psihic experienta poate sa difere de la caz la caz, din punct de vedere fizic pot sa va spun sigur ca oricine isi poate simti organele convulsionandu-se, in acest dute-vino cu pedala pana la fund, fie ca este vorba de acceleratie, fie ca este vorba de frana. Superb!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru