Serres-Cup la final

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 02.10.2007
Prima competitie auto romaneasca pe un circuit strain a luat sfarsit. Asteptam Serres-Cup 2008!

Clubul sportiv Fire Motorsport impreuna cu Rally.ro a organizat la Serres (Grecia) in perioada 27-30 septembrie 2007 un eveniment unic in motorsportul romanesc: Weekend comun de curse moto si auto pe circuit.

Printre cei 20 de participanti inscrisi la Serres Cup s-au numarat si trei protagonisti ai celor mai importante campionate de automobilism din Romania: raliuri (Daniel Onoriu), viteza in coasta (Florin Dinu) si rallycross (Bogdan Nastase).

Mai neobisnuita a fost inscrierea la start a unei echipe de 6 masini, apartinand Avia Motors/Alto Syncro, dealer-ul Skoda si Seat in Romania, a caror participare s-a dorit a fi un “team building” pentru echipa de management a companiei.

Pe langa acestia, au mai participat o serie de impatimiti ai tuning-ului si curselor “underground”, multi dintre ei aflati la primul contact cu o competitie ce are un regulament alcatuit de profesionisti ai sportului cu motor din Romania si desfasurata pe un circuit care indeplineste normele de securitate FIA.

In total, la sectiunea auto s-au desfasurat 3 curse, precedate de sesiuni de antrenamente, calificari si de media, pentru tot atatea clase de concurs, in functie de caracteristicile tehnice ale masinilor si de experienta pilotilor.

Atmosfera a fost specifica unei competitii, mai putin presiunea rezultatului, iar concurentii, fie amatori, fie obisnuiti ai curselor, s-au declarat la final incantati de experienta de a rula ore intregi pe circuit si au promis ca vor reveni la editiile viitoare.

Daniel Onoriu (29 ani/Mitsubishi Lancer Evo IX) – invingatorul clasei B2- a declarat: “Am acceptat invitatia Rally.ro si Fire Motorsport de a fi concurent aici pentru ca in afara de cariera in karting si motociclism am practicat si cursele stradale si sunt aici pentru ca si altii sa urmeze exemplul meu. Ii sfatuiesc pe toti sa renunte la mersul tare pe strada pentru ca e mult prea periculos si sa vina la circuit sau in CVCR. Pista de la Serres o cunosc de pe vremea cand eram motociclist, astfel ca m-am acomodat cu masina dupa doar cateva ture.

Sunt portiuni in care trebuie sa ai anumite cunostinte de pilotaj. Este un circuit tehnic care mie imi place”.

Feedback-ul pe care l-am primit a fost mai mult decat pozitiv. Pot concluziona ca Serres Cup a inregistrat un foarte mare succes si cu siguranta a marcat un eveniment de cotitura in sportul romanesc cu motor: primul pas spre relansarea Campionatului de Viteza pe Circuit.”, a declarat organizatorul competitiei , Dragos Vilceanu.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru