Autostrada prin Zidul Chinezesc

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.12.2006
O companie chineza care dorea construirea unei autostrazi prin Marele Zid Chinezesc a fost amendata.

O companie chineza a fost amendata pentru ca a vrut sa construiasca o autostrada care sa treaca prin Marele Zid Chinezesc.

Decizia a venit la numai doua zile dupa ce o noua lege privind protectia Marelui Zid Chinezesc a intrat in vigoare. Compania Hongji Landbridge Investment Development a trebuit sa plateasca 500.000 de yuani (echivalentul a 48.000 de euro) pentru excavarea unei sectiuni a zidului din Mongolia (vezi foto).

Desi au fost avertizati ca proiectul ar putea afecta zidul, compania a continuat sa sape tunele si sa construiasca pasaje. Au mers atat de departe incat au demolat o sectiune larga a zidului si trei sate protejate din apropierea acestuia.

Comentarii (13)

  • Andrei
    putin
    cred ca firma care a avut o asemenea idee rebia amandata cu mai mult ... distrugerea zidului chinezesc ar putea afecta turismul si asfel o buna parte a industriei din china...
    0 0
  • cristi
    parerea mea
    nu cred ca distrugerea unei portiuni de sa zicem 10 m ar putea sa mearga pana acolo incat sa afecteze turismul. si daca ar fi fost chiar "strigator la cer" l-ar fi reconditionat si ar fi inchis drumul, dar nu au facut-o pentru ca au nevoie si de autostrada, probabil de aceea nici amenda platita nu a fost foarte aspra, pentru o asemenea firma de constructii.
    0 0
  • sharky
    pacat
    totusi zidul chienzesc e una din minunile lumii antice iar incidentul acesta creeaza un precedent periculos pentru aceasta mare realizare a omenirii...
    0 0
  • okidoki
    exista si alte solutii pentru a nu distruge una din cele mai celebre edificii arhitectonice (un pod, subteran etc). mi se pare normala amenda, dar mult prea mica.
    0 0
  • zidul chinezesc
    parerea mea este ca zidul chinezesc fiind una dintre cele mai mari constructii din lume sa fie protejata,nu stricata.
    0 0
  • Si totusi....
    Si totusi cum se poate ca una dintre cele mai recunoscute edificii din lume sa poata avea soarta acesta!. Ce s-a stricat nu se mai poate repara , si daca se repara nu va mai avea acelasi farmec......oare de atata car de vreme nimeni nu a avut nevoie de o autostrada...de ce ar fi avut acuma. Cine si cum i-a dat autorizatia de constructie....cineva ar trebui sa raspunda...si apoi....bani ...hmm..... bani sunt fff putin in comparatie cu cat se v-a scoate din acesta investitie. Pacat...ca ceva ce a dainuit nu se poate pastra pe de-a intregul.
    0 0
  • pacat
    nu pot sa cred ca nu tin la cultura lor,dar nici noi nu sintem prea departe cu Rosia Montana
    0 0
  • bravo cristi...
    daca ar fi sa ne luam dupa tine, foarte bine ca au spart zidul! hai sa facem si o discoteca in piramida lui keops si in sfinx un cazino cu tot ce trebuie! iar turnul din pisa il daramam, ca doar tot e stramb saracul, si facem acolo un supermarket! Iar daca tot au facut-o si au spart deja zidul, foarte bine, nu? pentru informatia ta, in sec XXI exista si alte solutii de a construi o trecere printr-un anumit loc fara a-l distruge! asta admitand ca era neaparata nevoie de o autostrada exact prin acel loc. cred ca ai fi un candidat perfect pentru ministerul culturii mondiale.
    0 0
  • pic si poc
    mare smecherie...daca erau suparati ii amendau cu 5 mil euro nu 50 000. si daca fac cazino in sfix cei asa mare smecherie, sau esti unul din aia care protejeaza planeta? ce tu nu poluezi zilnic nu masina ta? mergi cu bicicleta? ce ma bufneste rasul cand vad tot felul de dastia ca tine. oricum se duce naibii planeta traieste si tu bine
    0 0
  • nashpa
    e ca si cum ash incerca sã fac o trecere printr-o piramidã:P
    0 0
  • si totusi
    fiecare are dreptate:))
    0 0
  • tot
    Stricati tot! Nimic sa nu mai ramana in picioare! Extindeti-va! Mare chestie, niste pietre acolo! Faceti autostrada frumoasa :)
    0 0
  • loale
    ne-am gasit tocmai noi romanii sa vorbim de chestii dinastea si sa ne angrenam is discutii pro si contra acestui subiect de parca tara noastra,economia noastra sau nu dormim noi bine noaptea ca o firma de constructii care sigur are pe cineva influent in spate ca doar asta peste tot se intampla si o putere financiara f.mare a reusit sa faca asa ceva si plus 3 sate sa le mature.cat tupeu trebuie sa ai ca om de afaceri ce detzii o firma de constructii sa faci o autostrada exact printrum monument care se vede pana si din spatiu mai ales chinezilor care au o cultura a tarii foarte bogata.e ca si cum iai lovi in boashe :P 48 de mii?suma infima pt o firma care isi permite asa ceva
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru