Bani pe foc

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 17.08.2006
Inventatorii capitalismului sunt niste cumparatori slabi. In urma unui studiu s-a aratat ca multi britanici sunt pacaliti de vanzatorii de masini second-hand.

Un studiu realizat de britanicii de la Network Q a constatat ca un numar impresionant de cumparatori de masini din Marea Britanie au tendinta de a alege gresit masina pe care o achizitioneaza.

Nu mai putin de 28 la suta dintre cei care-si cumpara masini in Anglia ajung sa fie nemultumiti de produsul ales. Cifra este devastator de mare in conditiile in care in Marea Britanie se vand anual peste 7,5 milioane de autoturisme.

Conform studiului, aproape jumatate dintre greselile in alegerea masinii potrivite se fac la dealerii locali independenti. Tot mai multi cumparatori de la acest gen de servicii au semnalat ca masinile pe care le-au cumparat s-au dovedit a fi proaste. 32 la suta dintre cei care au raspuns la sondaj au spus ca ei nu cunosc detalii tehnice despre masinile second-hand si aceasta este motivul pentru care au luat decizii eronate. Alti 23 la suta dintre subiectii intervievati au declarat ca oamenii de vanzari care nu sunt de incredere sunt responsabili pentru viitoarele daune aduse cumparatorilor.

In cazul in care ar putea schimba lucrurile, o parte din cei chestionati au afirmat ca nu ar mai cumpara de la vanzatori de neincredere, alta parte a sustinut ca se impune o verificare tehnica inainte de vanzare.



Consecinta cea mai grava a realitatilor revelate de studiu sunt sumele de bani imense cheltuite de cumparatori pentru reparatiile la masini. Un numar impresionant de clienti, 68 la suta, s-au invinovatit singuri pentru investitia prost facuta.

Mike Brown, director la Network Q a sustinut necesitatea unor campanii de informare pentru cumparatori in conditiile in care se pierde anual cu mult peste jumatate de miliard de euro in investitii nereusite.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru