Bateriile lui Nissan Leaf pot alimenta o casă timp de două zile

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.08.2011
Nissan a anunţat introducerea unui sistem nou pe electricul Leaf. Modelul japonez va putea fi conectat la reţeaua de alimentare a casei, bateria sa urmând să furnizeze energia necesară funcţionării pentru două zile.

Esential

2 zile poate rezista o casă din Japonia cu energia înmagazinată în bateriile lui Nissan Leaf.

Pentru cei care vedeau o utilitate limitată a noului Nissan Leaf, constructorul japonez a venit cu o soluţie inovatoare, care va lărgi gama de întrebuinţări a modelului electric. Nissan a lansat pe piaţa din japonia un sistem care poate folosi energia înmagazinată în bateriile lui Leaf pentru a alimenta o întreagă casă.

Ideea japonezilor susţine tema unei societăţi cu emisii zero, dar şi schimbul de resurse între furnizorul iniţial şi beneficiarul ulterior. Nissan permite folosirea energiei din bateriile de 24 kWh pentru a asigura necesarul de curent electric al unei case. Sistemul se poate dovedi foarte util în situaţii de urgenţă, când se întrerupe alimentarea cu energie electrică a casei, sau în situaţiile în care utilizatorul trebuie să alimenteze o casă amplasată departe de reţeaua de electricitate.

Folosindu-se de conectorul de încărcare rapidă, poziţionat frontal, utilizatorul poate crea o legătură cu sistemul de alimentare a casei. Potrivit comunicatului oficial emis de Nissan, energia din bateriile litiu-ion poate alimenta o casă japoneză vreme de două zile, cel puţin dacă judecăm după cifrele medii de consum ale utilizatorilor japonezi.

Noul sistem se va comercializa împreună cu maşina în următoarele luni, preţul lui Leaf urmând să nu fie afectat de modificare.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ce masina ...wow cartoful electric =))) arata absolut jenibil
    10 12
  • marius
    Foarte bine
    VIITORUL E APROAPE!
    11 6
  • "introducerea unui sistem noi pe electricul leaf" - typo chiar la inceputul articolului :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru