Bateriile zinc-argint le ameninta pe cele litiu-ion

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 08.08.2007
O companie americana sustine ca a gasit tehnologia prin care bateriile zinc-argint sa fie produse in masa.

Compania americana ZPower sustine ca a reusit sa gaseasca o tehnologie care sa faca mult mai abordabila bateria pe baza de Zinc-Argint. Acest tip de baterie a fost indelung cercetat in ultimii ani, concuziile unanime aratand insa ca pretul la care s-ar ridica productia in masa a acestora descurajeaza din start eventualii producatori.

Ei bine, chimistii de la ZPower au reusit sa gaseasca un tip de tehnologie abordabila care face ca productia de masa a acestora sa devina o simpla formalitate. Compania americana nu a definitivat inca lucrul la noua baterie, insa promite ca in urmatoarele cateva luni putem vorbi de o lansare pe piata a acesteia.

Bateriile zinc-argint au cateva avantaje importante in fata clasicelor baterii pe baza de litiu-ion utilizate cu precadere astazi. primul dintre acestea ar fi capacitatea completa de reciclare, fara pierderi sau degradari ale materialelor. In acelasi timp, combinatia de metale din interiorul acestora genereaza o putere mai ridicata pentru un timp de viata mai lung.

Comentarii (1)

  • de 16 ani
    de 16 ani stu de acest tip de aliaj
    americani deabea acum lau descorit si primi au fost cei de la nasa in 2008 daca nu ma insel

    prepar materi prima argint zinc folosesc numai materie prima pura argin 999 si zinc 999
    pentru cei interesati ma ot contacta la 0724474494 thx
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru