Beijing: 1 milion de masini vor fi interzise

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 06.07.2007
Este vorba de o simulare care va avea loc in perioada 7-20 august. Scopul acesteia este reducerea poluarii.

China va face luna viitoare o simulare masiva in vederea pregatirii Jocurilor Olimpice din 2008. Guvernul a realizat un plan prin care in perioada 7-20 august, nu mai putin de 1 milion de masini nu vor avea dreptul sa circule in Beijing.

Cele doua saptamani in care 1 milion de autovehicule nu vor mai circula in Beijing vor reprezenta perioada similara a desfasurarii Jocurilor Olimpice in 2008. Testul realizat de autoritatile chineze  vizeaza reducerea poluarii in capitala tarii asiatice.

Se cunoaste ca Beijingul este una dintre cele mai poluante capitale ale lumii. Beijingul a cheltuit aproximativ 15 miliarde de dolari pentru a „curata” aerul, dar problema noxelor emise ramane una majora in capitala chineza.

Testul de luna viitoare, care interzice ca 1 milion de masini sa circule, are menirea de a aduna data privind calitatea aerului in vederea gasirii unor conditii optime pentru Olimpiada din 2008.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru