Beijingul restrictioneaza circulatia a 50% dintre masini

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 24.06.2008
Capitala Chinei va limita traficul auto in vederea reducerii poluarii pe timpul desfasurarii Jocurilor Olimpice.

Esential

3.2 milioane de automobile sunt inregistrate in capitala Chinei, Beijing.

Beijingul, gazda Jocurilor Olimpice de Vara, se confrunta cu o situatie grea ca si oras organizator al celei mai prestigioase competitii sportive de pe planeta.

Este vorba de poluarea masiva la care este supus orasul, poluare care ar putea afecta performantele atletilor participanti la competitie. In vederea reducerii gradului de poluare, pe durata desfasurarii Jocurilor Olimpice, orasul Beijing va impune restrictii serioase de trafic.

In capitala Chinei sunt inregistrate peste 3.2 milioane de automobile, iar incepand din 20 iulie jumatate dintre acestea nu vor mai avea dreptul de a circula. Sistemul impus de edilii orasului prevede ca automobilele cu numere pare sa circule o zi, urmand ca in ziua viitoare sa circule automobilele cu numere impare.

Majoritatea celor 12 milioane de locuitori ai metropolei chineze s-au aratat nemultumiti de masura autoritatilor, dar China nu a vrut sa dea inapoi de la singura solutie pentru imbunatirea calitatii aerului.

In plus, masura aceasta are menirea de a evita blocajele din trafic, o alta constanta a orasului Beijing.

Beijing va gazdui Jocurile Olimpice in perioada 9-24 august.

Via | MotorAuthority 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru