Belgienii de la Gillet au lansat noul supercar Vertigo 5 Sport

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.11.2010
Segmentul supercarurilor de nişă urează bun venit unui nou model, de această dată belgian. Este vorba despre versiunea 5 Sport a modelului Gillet Vertigo.

Esential

420 de cai putere dezvoltă motorul Maserati introdus pe Gillet Vertigo.
950 de kilograme cântăreşte Gillet Vertigo 5 Sport.

Populari doar printre pasionaţii supercarurilor de nişă, belgienii de la Gillet propun o versiune nouă, îmbunătăţită a modelului Vertigo. Botezată 5 Spirit, noua propunere se vrea a fi apogeul experienţei dobândite de belgieni în cei 16 ani de experienţă pe piaţa supercarurilor de nişă.

Modelul se înnoieşte cu o caroserie din fibră de carbon, care poate găzdui doar doi pasageri, dar şi cu un motor nou. Asemeni vechiului model, care adopta un propulsor V6 de 4.0 litri, de origine Alfa Romeo, noul Vertigo 5 Spirit apelează la un alt agregat italian, motorul V8 de 4.2 litri al celor de la Maserati.

Unitatea va fi capabilă să livreze un total de 420 de cai putere, suficienţi pentru a imprima performanţe de excepţie unui model care cântăreşte doar 950 de kilograme.

Noul Vertigo 5 Spirit măsoară 3960 de mm lungime, 2010 mm în lăţime, doar 1155 mm înalţime şi 2340 de mm în ampatament. La nivel mecanic, Gillet vine cu o suspensie complet revizuită şi cu un sistem de frânare semnat AP Racing, cu discuri de 330 mm pe faţă şi 300 de mm pe spate, şi etriere anterioare cu 4 pistoane.

Momentan, Gillet nu a publicat date oficiale despre noul model, dar ne putem aştepta ca la capitolul performanţe Vertigo 5 Sport să atingă 100 de km/h în doar 3 secunde.

Nici numărul de exemplare ce vor fi produse nu este cunoscut, belgienii urmând să îşi adapteze oferta la dorinţele clienţilor, care vor putea să îşi personalizeze maşina.

Gillet vine cu o tradiţie de succes în Campionatul Fia GT, unde echipa fondatorului Tony Gillet a reuşit să se impună în 2006, 2007 şi 2008 la categoria FIA G2.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • burnout
    Seamana izbitor la exterior cu masinile din Burnout!:)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru