Bentley planuieste primul Arnage hibrid in 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 18.10.2007
Bentley va dezvolta un tren de rulare hibrid pentru modelul Arnage, capabil sa reduca emisiile de CO2.

Noile reglementari impuse de Uniunea Europeana in domeniul protectiei mediului au silit constructorii auto din toata lumea sa ia masuri pentru reducerea emisiilor CO2. Brand-uri cu renume au fost nevoite sa-si adapteze vehiculele si motarele produse.

Se pare ca acum a venit si randul celor de la Bentley sa aduca noi schimbari in randul modelelor sale, recunoscute pentru emisiile mari de dioxid de carbon. Dimensiunile exagerate ale limuzinelor germane au dus la echiparea acestora cu motoare foarte puternice construite dupa un design vechi de 50 de ani.

Franz Josef Paefgen, presedintele Bentley, a declarat ca in prezent compania sa este in cautarea unor solutii pentru rezolvarea problemei emisiilor prin dezvoltarea unei tehnologii pe termen lung. "Daca va fi nevoie sa reducem consumul cu 20% o vom face. Dar trebuie sa tinem cont de pretentiile clientilor si sa ne adaptam treptat", a mai declarat boss-ul Bentley. 

Primele modificari vor fi resimtite abia pe noua generatie a modelului Arnage, programata sa debuteze la mijlocul lui 2010.

Constructorul german intentioneaza sa pastreze motorul actual V8 de 6.75 litri dar isi propune sa ii aduca noi imbunatatiri pentru a face fata normelor CO2 impuse de UE pentru anii 2013-2015 (Euro 6).

O solutie ar fi implementrea unei motorizari hibride folosind tehnologie imprumutata de la Audi. Tot de la constructorul din Ingolstadt, Bentley ar urma sa adapteze si caroseria din aluminiu reducand astfel greutatea modelului cu aproape 150 de kilograme. Si panourile portierelor ar urma sa fie produse din aluminiu, aceasta decizie necesitand insa o modificarea majora in cadrul liniei de productie.

Paefgen a declarat ca viitorul Arnage va fi foarte important pentru Bentley pentru ca va fi un proiect "de casa" care va sta la baza viitoarelor sale modele. "Arnage va fi un model independent si nu un derivat al Grupului Volkswagen, asa cum este Continental, desi vom folosi componentele lor", a declarat Paefgen.

Comentarii (2)

  • LOVE BENTLEY !!!
    Inca nu m-au dezamagit baietzasii!!! Sunt indragostit de moldelele Bentley desi nu stiu cand imi voi putea permite si eu unul... :(

    :X:X:X:X:X
    0 0
  • o sa iti iei unu peste 50 ani ... de la groapa d gunoi... :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru