Bill Gates scoate bani din industria auto falimentara

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 25.07.2008
Miliardarul american a castigat 18 milioane de dolari in 6 zile printr-o investitie in industria auto.

Esential

18 milioane de dolari a castigat Bill Gates in 6 zile, print-o investitie intr-o companie auto aflata in criza.

La mai putin de o luna de la retragerea de la conducerea Microsoft, Bill Gates da o noua lovitura de imagine. Cel mai bogat om al lumii (pana in 2007 - n.r.) si fundatia sa caritabila, care lupta pentru salvarea planetei, au investit in AutoNation, cel mai mare dealer de masini noi si second-hand din SUA.

Miliardarul american a cumparat 5.5% din actiunile AutoNation si dupa sase zile, la revanzare, a iesit cu un castig de 18 milioane de dolari. Bill Gates a cumparat actiunile la cel mai redus nivel din istoria companiei, de 7.57 dolari pe unitate, in scadere fata de 21.29 dolari in iulie 2007.

Actiunile companiei au crescut pana la 9.39 dolari, la inchiderea sedintei bursiere. AutoNation este reprezentat pe tot teritoriul Statelor Unite cu un total de 244 de centre. Activitatea companiei este in scadere, pe fondul crizei economice din SUA si a cresterii pretului la benzina.

Via | New York Post  

Comentarii (4)

  • sunshine64sm
    Tzapinar de felul lui...
    Pai si normal ca stie sa faca afaceri, ca doar asa si-o facut averea: a speculat momentul pietei, si cu bani putini o cumparat actiuni ieftine, fiind bine sfatuit (de cineva foarte bine platit !!). Apai daca si in masini isi baga nasul, o sa avem masini colorate cu drapelul windozului. Halal afaceri... Si de fapt si de drept nici nu stiu de unde ati mai scos si ineptia cu "...cel mai bogat".
    0 0
  • Crysty
    Bill Gates
    Ba e tare ce sa zic ! A speculat momentul ! Il duce capul astefel nu mai ajungea ceea ce este !
    0 0
  • nu-l duce capul, relax
    are un broker bun de bursa. ala ii zice unde si cand sa investeasca.
    0 0
  • mircea
    caritabila...
    "fundatia sa caritabila"... caritabila pentru cine? Probabil pentru el
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru