BMW pregateste doua monovolume

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.02.2007
Constructorul german se pregateste sa intre pe piata monovolumelor cu doua MPV-uri sportive in 2009 si 2010.

BMW se pregateste sa intre pe piata monovolumelor in 2009 si 2010 cu doua vehicule sportive bazate pe platformele deja existente ale modelelor X5 si Seria 3.

In 2005 constructorul german a afirmat ca va construi un un MPV sportiv bazat pe platforma SUV-ului X5. Vehiculul a fost dezvoltat sub titulatura de RFK, dar se asteapta sa fie denumit F5. Informatii recente sustin insa ca BMW pune la cale si dezvoltarea unui monovolum de dimensiuni mai mici care se va numi F3, insa conducerea companiei nu a dat inca unda verde proiectului.

Se asteapta ca BMW sa lanseze F5 la mijlocul lui 2009 iar la un an dupa, daca va fi arobat, si modelul F3. Ambele MPV-uri vor avea 5 usi, 5 locuri pentru pasageri si tractiune spate sau integrala. Designul vehiculelor va fi sportiv, insa nu va afecta spatiul pasagerilor sau al bagajelor.

Manevrabilitatea si comportamentul sportiv specific sedane-lor BMW nu vor lipsi nici aici. Modelele vor fi echipate cu jante si cauciucuri mai mari pentru a prelua greutatea, acest lucru ducand insa la ridicarea centrului de greutate si diminuarea stabilitatii.

Motorizarile pentru F3 vor fi cele standard, insa nu vor include motoare M3, pentru ca aceasta gama de modele nu va beneficia si de o divizie de performanta. Motorizarile de top vor fi un propulsor de 3.0 litri si si sase cilindri care dezvolta 235 de cai putere si un propulsor twin-turbo tot de 3.0 litri care dezvolta insa 300 de cai putere. Este posibila de asemenea si o versiune diesel, care ar putea fi disponibila pentru Statele Unite.

Comentarii (9)

  • tare de tot
    Nemtii astia, cu neamul lor cu tot, ce fac ei trebuie sa arate bine si pe deasupra si util, nu cred eu ca au facut ei ceva care sa arate urat sau sa nu fie util, astia au capul pe umeri bine de tot, NU CA ROMANUL NOSTRU CARE REFUZA PE AIA DE LA BMW CAND VOR SA CUMPERE FABRICA DE AUTOMOBILE CARE SCOATE CIELO SI NUBIRA PE PIATZA ROMANEASCA
    0 0
  • hahahahahahahh
    Doamne asta este cea mai urata masina din ultima vreme.


    Johnny, nu stiu exact ce inseamna pentru tine frumos. Dar cu siguranta o masina care arata precum partea dorsala a unui elefant, nu are vreo legatura cu bunul gust :)
    0 0
  • pt colin
    frate cred ca esti chior sau orb daca tu zici ca masinuta asta arata rau.
    0 0
  • bleah
    Cum poti sa pui aceleasi elemente de design pe o limuzina ca seria 7 si pe un monovolum, mai ales in cazul unei marci premium cu pretentii?!? Stiu ca asta le aduce multe vanzari in plus (aici e si greseala clientului), dar parca se scufunda prea mult in ridicol pentru profitul banesc.

    P.S.: Ceea ce am scris mai sus e valabil pentru multe alte marci, n-am nimic cu BMW.
    0 0
  • ...
    >> Johnny:
    >> "Nemtii astia, cu neamul lor cu tot, ce fac ei trebuie sa arate bine si pe deasupra si
    >> util, nu cred eu ca au facut ei ceva care sa arate urat sau sa nu fie util, astia au
    >> capul pe umeri bine de tot".

    Mergi la link-ul de mai jos sa vezi de ce caricaturi e in stare BMW: http://images.google.ro/images?svnum=10&hl=ro&gbv=2&q=bmw+isetta&btnG=Caut%C4%83
    0 0
  • controverse
    pt Zhe: caricatura despre care vorbesti tu este Isetta, un model de mare succes la vremea lui. Mai exact in anii '50, asa ca nu prea mai are legatura cu filosofia de acum a marcii BMW. :)

    Cat despre modelul din imagine, este destul de reusit. Pentru un monovolum.

    Insa sunt si eu cred ca introducerea unui monovolum BMW (cu atat mai mult daca e vorba de doua) i-ar putea afecta imaginea de marca sportiva premium. Ramane de vazut totusi in ce masura. Si, la urma urmei, au fost voci care spuneau la fel si despre X5, X3 sau Seria 1...
    0 0
  • cosmin tzv
    aha
    pt bmw trebuiau sa faca doar masini care alearga tare nu monovolume
    0 0
  • Chucky
    Obisnuiti-va cu ideea...
    ...ca marii producatori de automobile trebuie sa-si diversifice gama pentru a acoperi cat mai multe nise din piata. Asta daca vor sa fie competitivi. Personal m-ar atrage acest tip de model, care mi se pare ca arata chiar foarte bine (oare e conceput tot de Chris Bangle?). Mai astept niste poze si din alte unghiuri...
    0 0
  • rahat
    daca scrie bmw pe el inseamna ca e si klumea?o laie, e varza, la fel ca si seria 5, s-au prostit rau de tot!puteau sa faca ceva de genul honda frv, dar nah...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru