BMW: refresh in gama X5

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 03.09.2007
Germanii de la BMW aduc cateva noutati tehnice in gama X5, un nou motor si tehnologia Efficient Dynamics in serie.

BMW a anuntat oficial ca va opera cateva schimbari exclusiv de ordin tehnic in gama X5. principala noutate este adaugarea unui nou motor in linia de propulsoare ale SUV-ului german: 3.0 litri diesel biturbo secvential (3.0sd), care scoate 286 de cai la 4400 rpm si 580 Nm incepand cu 1750 rpm. In combinatie cu acest motor, X5 ajunge in 7.0 secunde de la 0 la 100 km/h iar consumul se cifreaza in jurul a 8.2 litri/100 km.

Alta noutate interesanta este legata de tehnologia Efficient Dynamics (ED), pe care BMW o va include in echiparea de baza pe toate versiunile X5 (recent, acelasi sistem a fost introdus pe Seria 1 si pe Seria 3). Va reamintim faptul ca pachetul ED inseamna regenerarea energiei de franare, gestiunea on-demand a echipamentelor electrice si electronice auxiliare, pneuri eficace din punctul de vedere al consumului si elemente aerodinamice active. Scopul tuturor acestor pachete: reducerea consumului si a emisiilor poluante.

Pe langa ED, BMW adauga si pachetul DSC (control al stabilitatii), care aduce imbunatatiri la nivelul tinutei de drum si a tractiunii, dar si un nou set de tetiere active.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru