BMW sare la gatul chinezilor

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 27.08.2007
BMW a anuntat ca va intenta proces in cazul in care modelul Shuanghuan CEO, copie fidela dupa BMW X5, va aparea la Frankfurt in standul importatorului AZ Motor.

Scandal imens in Germania. Pusi in situatia de a observa ca la standul de la Frankfurt al importatorului AZ Motor, care aduce modelele create de chinezii de la Shuanghuan, ar putea aparea CEO, o copie aproape fidela a lui X5, BMW ameninta cu tribunalul.

Nu este o premiera in lumea auto, Mercedes anuntand acum cateva zile ca va intenta un proces aceleiasi firme chinezesti din cauza faptului ca modelul Noble este copiat aproape 100% dupa celebrul Smart Fortwo. In aceste conditii, obiectivele AZ Motor, care se bazeaza pe o retea de 100 de dealeri imprastiati prin toata Germania si care intentiona sa introduca pe piata modelul CEO incepand cu luna octombrie, ar putea fi serios date peste cap.

BMW a recationat deja furios la posibila aparitie a lui CEO pe piata italiana, amenintand cu represalii in cazul in care modelul chinezesc isi va face aparitia in Peninsula. In Romania, CEO se vinde deja printr-o retea de dealeri destul de bine infipta, fara ca modelul chinezesc sa intampine probleme din partea BMW.

Comentarii (44)

  • bavariarent.ro
    super tare
    deci, ca sa zic asa, chinezii astia sunt incredibili!
    dupa ce ca au copiat modelul X5 aproape 100%au si tupeul sa vina la salonul auto.
    oamenii astia chiar nu au imaginatie deloc?
    1 0
  • bleaahhh
    Incepe sa imi fie greata de chinezi si de carutele lor cu design premium furat de la altii. Toate tarile ar trebui sa-si protejeze producatorii interzicand importul acestor clone pe teritoriul lor. Hotia nu trebuie tolerata!!!
    0 0
  • made in china
    oricum cine se respecta no sa cumpere astfel de porcarii made in china .. in realitate aceste masini sunt facute doar pentru o piata inculta si care nu stie ceea ce se numeste o masina si nu o caruta!
    Bravo BMW .. luatii de gat! :)))
    0 0
  • hotie
    deci astia is in stare sa copieze tot,is pline bazarele cu produse "facute" de ei
    0 0
  • masinile astea sunt facute pentru manelistii care stau si muncesc o vara la capsuni .... trebuie si ei sa se faca remarcati cumva, nu ? :d
    0 0
  • Hai ca din fata e leit Toyota Land Cruiser...deci BMW sa imparta cheltuielile de judecata cu japonezii :-).....f tare frate...
    0 0
  • chinezisme
    ce e mai rau e ca jafurile astea chinezesti nu respecta standarde minime de siguranta. plus sunt destui taranusi pe la noi care sa le cumpere si care sa schimbe sigla din fata cu una furata de la un bmw.
    0 0
  • copiatorii
    chinezoii dau dovada de o nesimtire fara margini, o tara de robotei......si totusi sunt luati in seama cu produsele lor
    0 0
  • e adevarat
    am vazut si la noi modelul asta copiat ! chiar la mine in cartier are cineva masina asta...cand m-am uitat prima oara la ea nu-mi venea sa cred ca de izbitoare e asemanarea cu BMW (din spate), mie mi-ar fi rusine sa imi cumpar asa ceva si mai ales teama pt. ca nu-s sigure deloc. ...
    0 0
  • Mihai 2
    Tot chinezi
    Bravo BMW. Asa procedeaza o firma care se respecta cu adevarat.Pe piata romaneasca se comercializeaza un model chinezesc. Se cheama HOVER (nu stiu sigur daca am scris bine si imi cer scuze daca am gresit). Ideea este ca ziaristi de prestigiu din presa auto (exp. Ursa Mare)au avut o parere buna despre masina aia. Mai ales despre raportul calitate pret. Am vazut multe modele in Bucuresti probabil ca sunt si in tara. M-am uitat la fetele proprietarilor si ei nu par a fi "menelisti" sau "capsunari". Poate sunt doar oameni dezimformati de o presa auto care se grabeste sa ciuguleasca pe langa mesele importatorilor. Sau poate masina respectiva chiar este una foarte fiabila. Pentru ca, inainte de design, mie asta mi se pare ca cele mai mari probleme ale chinezilor sunt siguranta (si am citit chiar aici ca se pregateau sa lanseze in Europa un model de o * Euro NCAP) si fiabilitatea.
    0 0
  • fraieri
    apropo mai stiu si fraieri care cumpara telefoane copii identice dupa modele renumite de la NOKIA si LG ...cat de prost sa fii? chiciuri
    0 0
  • Razvan
    GWM
    Chinezii fac o marca de masina care se aduce si in Romania, tot masina de teren cu motor Mitsubishi, firma este GWM (Great Wall Motors) modelul se numeste HOVER. Simpaticuta, dar interiorul este de jucarie. Intre 15 si 18000 EUR. Dar cu asta chiar au tupeu.
    0 0
  • pit 75
    subiect bun
    Oameni buni lasati comentariile la adresa chinei, eu sunt foarte curios sa-mi spuneti careva dintre voi aia destepti, de ce atunci cand Toyota care a ajuns no 1, doar ei stiu cum...., deci de ce atunci cand Toyota prin Lexus a inceput sa ia formele identice de la Mercedes nimeni nu a zis nimic? Pentru ca nu credeau ca Lexus va ajunge ce este. Acum se iau de chinezi de frica nu de altceva. Credeti un neamt ar cumpara un BMW facut de chinezi? Sunt sigur ca da. Volkswagen are cea mai mare fabrica unde?? IN CHINA. Asa ca lasati ciocu mai mic.
    0 1
  • Sibiu
    CEO = Martin Motors, mashinile deja de vand si in Romania de 1 an de zile. Din pacate un prieten de al meu are un astefel de exemplar si imi e greu sa va descriu cat de slabe sunt mashinile. Intr-adevar, pretul de 25.000 full options, motorul facut de Mitsubishi si aspectul de x5 iti iau ochii. Calitatea mashinii insa este deplorabila. La 15.000 km cred ca se comporta ca o mashina germana dupa 500.000 ... Inca ceva, dispune de un singur tip de motorizare benzina+GPL care nu ii ofera puterea necesara greutatii mashinii (doar 120 cp)
    0 0
  • raultm
    @pit 75
    Eu nu inteleg cum poti sa faci o asemenea comparatie . In primul rand Lexus e cu multe clase peste Mercedes.Si se stie ca , chinezii fac doar kitch-uri .Uita-te la crash-testele facute cu masini chinezesti . Te ingrozesti . N-au pic de siguranta in ele . Loganul le este superior si nu o zic eu ci rezultatele
    0 0
  • butterfly effect
    masina idealal pt....
    masina asta e chiar ideala pentru ghrtoii autohtonii, din spate seamana cu un bmw(masina oficiala a gherotilor) din fata si din lateral cand aduce a totyota cand aduce a lexus si au mai prins ei ghertoii din zbor ceva zvonuri ca acestea ar fi masini ok, deci bafta la vanzare ce sa zic.....
    0 0
  • pit 75
    replay raultm
    Pai cum pot face asa o comparatie? Nu este o comparatie ci o paralela, eu nu vorbeam de Lexus astazi ci acum 25 de ani cand au inceput sa copieze aspectul Mescedes si au ajuns ca din "elevi" sa fie profesori datorita calitatii impuse de Toyota, adica asiatici migalosi, stii vb aia "munca de chinez". Stiu si eu ca astazi Lexus este in top fiabilitate, aspect si toate alea dar totusi nu as spune ca peste Merc. Pareri si pareri, respect.
    0 0
  • URAGANU
    lumea ...
    Lumea este si va fi proasta mereu. Iar aia care-si iau "X5" chinezesc la jumatate de pret isi merita soarta. De vina nu-s cinezii dragii mei, ci faptul ca le este permis de catre saloane si de statele unde si-au aruncat reprezentate. In romania daca vrei sa devii Dealer de chinezisme o poti face cu 25000 Euro. Vanzarile sunt asigurate 100% atata timp cat taranu roman inca isi cumpara jaful de Logan. Dar cand o sa vada cum stralucesc rahaturile astora :)))
    0 0
  • laurro
    !!
    mai trebuie sa treaca mult timp, sau poate niciodata nu o sa se intample, ca asiaticii sa treaca de europeni la constructia de autovehicole. toate masinile lor de succs au fost proiectate in Europa sau in SUA. copiaza sau se inspira tot timpul de la europeni. ati vazut cum arata masinile de pe piata lor ? mai terminati cu orezariile voastre ambulante.
    0 0
  • coteschwann
    chinezii si masinile
    decand aveti curajul sa deschideti gura vis a vis modele de masini ma capsomanilor,mai bine comentati cat de bune sau proaste sunt daciile nu masinile chinezesti, asteptati si dupa asta vedeti daca aceste masini sunt fiabile,sigure si ieftine pe merit, la naiba cu preturile celor de la BMW si Mercedes ca romanul de rand nu are banul neamtului sa isi permita un SUV intre 65000 pana la 125000 euro decat din furt,manevre,escrocherii,etc, asa ca un 15000-18000 este foarte accesibil! Nu mai vorbiti voi ca nu va da banul afara din casa saracilor!...romanul pana nu este fudul nu este prost indeajuns! vai mama voastra!huaaaaaaa!
    0 0
  • da
    Ca intodeauna , nemtii sunt obraznici !Adica numai ei sa copieze ? Ca doar fura si copiaza la greu............
    0 0
  • S. Iulian
    oricum n-o sa se vanda
    sunt aproape sigur ca nu o sa se vanda decat la ei... cine ar vrea sa cumpere o astfel de masina...
    0 0
  • gogu infologu
    Foarte Tare
    Sincer China n-are nici o vina, intreaga industrie auto si nu numai din Asia se bazeaza pe copii ale modelelor europene sau americane. Acum 30 - 40 de ani toata lumea stramba din nas cand vedea vre-o Toyota, Nissan, Honda sau Hyundai, Daewoo, Kia... si ziceau ca sunt copii, ca nu or sa se vanda. Insa uite unde au ajuns, deja ii pun in dificultate pe europeni, iar de americani ce sa mai zicem.
    Previziunile ar fi cam asa, daca Japonia si Coreea de Sud au ingropat industri auto din SUA, China o sa o ingroape pe cea din Europa... in 30 - 40 de ani, maxim.
    0 0
  • coyote
    Asiatici dar incomparabili
    Nu o sa poti compara niciodata choinezoii cu japonezii care siau castigat respectul pe munca lor, sa nu uitam k de acolo pleak tehnologia de varf, pe cand de la chinezi pleaca trenuletzele de jucarie care pe de alta parte sunt si proaste.Singurul lucru pe care il au in comun este aspectul fizic dar la intelect ...... Spunea cineva k acolo se produc nush c masini, pey logic k e manopera f ieftina asa procedeaza toate firmele mari din toate domeniile.Faptul k asambleaza nush c masini nu le poate crea un prestigiu pt k lucreaza sub o firma mare,nau creat nik
    0 0
  • :))
    cred ca copiatu asta sa inventat la chinezi,ori e prece de adidas copie aproapeb oroginala masini telefoane orice e facut la ei,astia castiga o groaza de bani pe tot ce copie si falsifica,si prosti sunt aia care cumpara tot de la ei
    0 0
  • pit 75
    pt coyote si altii...
    Pai daca ei asambleaza masini, asta nu inseamna ca sunt facute acolo? ... AHHH ca nu le-au gandit ei OK, dar banu mult unde merge, la romani cumva???? deci romanii ce masina au conceput???? Aaaa am uitat au facut si ei Lastunul aici la noi in TM, ati mers vroedata cu asa ceva , eu da, dar nu recomand cuiva. Pe forumul asta tot o dati cu loganul, pai puneti un Briliance langa un Logan voi sunteti cu chiori nu vedeti bine, luati-va ochelari. Lasati China la locul ei, noi nu ne vom compara niciodata cu ei. De ce in Romania a trebuit sa vina Renault? Ca sa nu moara Dacia. Deci NU mai criticati cand nu prea aveti habar despre ce vorbiti, sau aveti toti bani de masini nemtesti la care a cam ramas doar faima, ca in topurile de fiabilitate ghici cine sunt pe primele locuri, ASIATICI , japonia este mai avansata doar pentru ca nu au avut bolala numita COMUNISM, chinezii sunt la fel de inteligenti si muncitori. BASTA.
    0 0
  • rookie
    Mda, china...
    Bravo BMW! A sosit momentul sa puna cineva piciorul in prag. E adevarat ca si lexus a copiat Mercedes si BMW dar pana la urma nu prin asta s-au facut remarcati, ci prin CALITATEA oferita. Se stie ca masinile japoneze nu au cucerit prin design ci prin fiabilitate. Nu se poate spune acelasi lucru despre masinile din China. Nu ar mai conta aspectul daca masina ar fi ieftina si fiabila. Dar nu e. Am intalnit proprietar de CEO care plangea cu lacrimi de crocodil ca si-a luat masina. De banii aia isi lua un X5 din 2001. Acum vrea sa depuna plangere la Protectia Consumatorului. Am fost si eu cu masina. Iti ia ochii dar toate scartaie si bat. Si nu are inca 5000km.
    Ca sa intri pe o piata trebuie sa produci masini sigure si fiabile.

    @coteschwann: Tu nu ai auzit niciodata vorba aceea: "Suntem prea saraci sa ne cumparam lucruri ieftine" ?? Decat sa imi iau cu 18.000 un SUV nou care se strica o data pe luna, mai bine un Golf V nou cu care nu am probleme.

    Parerea mea. :)
    0 0
  • Fantastic
    dupa brandurile celebre ale chinezilor Mike, SQNY, adiaos care normal sunt copii fidele dupa Nike Sony si Adidas dar si multe alte facaturi de doi bani, acum au intrat si in lumea automobilelor cu copiile lor (RUSINE OREZARILOR)
    0 0
  • pentru cei care viseaza BMW-uri
    Chinezii fac bani! Vand aceste modele de masini si fac bani cu ele. BMW si ceilalti sunt disperati pentru ca pierd bani din cauza chinezilor.
    Exista un segment de piata foarte mare, neacoperit, al masinilor ieftine. Acolo urma sa fie pozitionat si Loganul, care ar fi trebuit sa coste doar 5.000 de euro. Au constatat ca ramane aceeasi cerere si la 8.000 de euro, asa ca l-au facut 8.000.
    De ce trebuie jigniti cei care decid sa isi cumpere masina chinezeasca? Fiecare are criteriile lui. Poate sunt oameni care au trecut de varsta pubertatii si care nu au nevoie de o masina smechera pentru a-si defini personalitatea.
    Daca priviti cu atentie, toata tiganimea si toti interlopii conduc BMW. Dupa parerea mea, un pusti acneic, ramane un pusti acneic si in BMW si in Maseratti si in Bugatti. La celalalt pol, este foarte interesant cazul lui Cristian Tudor Popescu care conduce o dacie berlina, desi ar avea bani de 10 BMW-uri. Depinde de idealurile omului. Unii viseaza sa parcheze un BMW-eu in fata blocului si sa dea manelele la maximum, sa iasa toti vecinii si sa-i admire.Sau, sa-i depaseasca pe toti cu BMW-ul lor pe drumul spre Sinaia. Isi mai pun si autotcolante cu "2 fast 4 you" Pentru alti masina nu inseamna decat un mijloc de deplasare, care sa fie ieftin si comod.

    Oricum, numai un imbecil mai investeste azi o caruta de bani intr-o masina, ca sa stea ore in sir ca prostul, blocat in trafic din cauza lui Videanu-Bordura.
    0 0
  • Andrei
    Dupa ce ca au copiat BMW, si Mercedes, mi se pare mie, sau si logo-ul firmei seamana izbitor de mult cu logo-ul SsangYong de pe modelul Korando? (vezi poza: http://www.autoland-hoppe.de/images/sufi2.jpg)

    Chiar sunt lipsiti de orice urma de imaginatie oamenii.
    0 0
  • Tiberius
    Pentru Vlad
    bai tataie nu amesteca manelisti cu aia care culeg capsuni, nu are nimic de a face una cu alta, sau esti suparat ca nu ai reusit si tu sa vii la cules de capsuni.
    0 0
  • Mihai 2
    lui Andrei
    Ai dreptate. Primele modele Korando si Musso, acesta din urma inainte de a fi preluat de Daewoo, aveau aceeasi sigla. Din cate stiu era vorba de o colaborare intre SsangYong (care are acum grila de Mercedes) si firma chineza (cred ca Shuanghuan Auto)care produce struto-camila din imagine. Dar poate ca e cineva mai informat care sa ne lamureasca
    0 0
  • flaviu
    ....
    am tot citit comment-uri legate de pretz...raport calitate pret...fiabilitate..etc...eu spun ca nu se poate vorbi de asha ceva..din moment ce nu putem vorbi despre ceva autentic..am vazut mashina in fatza magazinului Crishul expusa (in centrul orashului nostru)..am ras vreo 10 min dupa care m=am intristat...vorbim de o mashina cu laterale de x5...spate la fel....shi fatza asemanatoare cu cea de la LandCruiser...daca ejti om serios shi vrei un SUV adevarat...ori mai munceshti catziva ani shi-tzi cumperi unul veritabil...ori pe banii de un "Martin Motors" itzi iei un x5 second-hand...care "straluceshte" shi dupa 5 ani mai bine decat unu de-asta dupa 3 luni....eu asha ash face....dar vorba aia....multzi se nasc unici....shi mor la indigo
    0 0
  • andrei
    Cheltuieli de productie
    Se pierde din vedere faptul k multe produse chinezeshti sunt mult mai ieftine decat variantele eu, usa nu neaparat din cauza calitatii slabe ci din cauza faptului k ei nu investesc in cercetare. In China exista clase diferite ale calitatii, in general pentru orice produs, probabil si pentru masinile luate in discutie aici. Astfel probabil k poti cumpara o copie fidela dupa un X5 cu vreo 20% mai ieftina, care respecta chiar si calitatea BMW. E clar de ce BMW-ul ar avea o problema cu asta, dar nu jtiu dak pe noi k sshi consumatori chiar trebuie sa e deranjeze faptul k avem alternative mai ieftine... sau totzi cei care au postat aici au ceva brevete de inventie care n-au fost respectate de chinezi?
    0 0
  • ce tot atat "bravo BMW"?
    am inteles...sunt copiati..au dreptul sa sara la gatul miliardului de pitici dar voi nu ati citit bine anuntul fratilor...au amenintat cu tribunalul daca se va vinde masina in italia...dar de noi nimik..nu vedeti ca noi nu existam pe harta lumii? suntem ai nimanui....suntem DEGEABA BAI!
    0 1
  • BMW vs CEO
    FRATILOR sunt impatimit de SUV si va dati seama ca nu ratam sub nicio forma un test drive cu Martin Motors.Am fost eu la firma care o importa si m-am programat la un test drive cu masina in cauza.Nu va vine sa credeti ce omoruri si-a luat masina aia de la mine...( am un land cruiser acasa ) in ce cratere am bagat-o si cum am schimbat a doua si a treia pe teren arat cu ea.Concluzia este urmatoare pe bune : poate mai mult decat multi dintre voi scriu aici in necunostinta.Bie....se opreste la limita ei nu ii poti cere prea multe ca si pretul este asa cum este ( doar nu costa cat un X5 ce naiba) dar fara niciun fel de misto eu am facut cu ea ce cu Toyot mea nici nu am gandit sa fac( probabil din mila de banii care i-am dat pe ea ) si s-a comportat chiar ok.Sigur rulliul cam mare la niste hopuri destul de serioase,la testul elanului s0a comportat ok tinand cont ca l-am facut pe un drum cu nisip unde trebuia sa se puna de-a curmezisul dar nu a facut-o,iat in teren pe bune ca merge.Are o problema : nu prea ii place foarte mult asfaltul>M-am rugat pe autostrada sa ajung cu ea la 170 si intr-un final am reusit.Ii placea cam 130 - 140 dupa care se vedea ca forta.CONCLUZIA mea este urmatoarea: Eu zic sa mergeti cu ea si sa comentati pe bune parerea voastra.Nu sunt fan CEO pt ca dupa cum ati observat am masina adevarata eu ( LAND CRUISER ) dar pentru cine doreste un SUV de bun simt ( NU TOP ) eu zic ca se incadreaza si dragii mei nu am auzit pana acum ca au avut probleme mari..AAA o chestie super care mi-a placut si pe care o sa o montez si eu pe CRUISER este SERVICE ON LINE PRIN GPS.Apesi pe o tasta si te localizeaza si iti trimte service mobil sau te indreapta catre cel mai apropiat.Chestie super tare pe bune.EU UNUL SPUN CA DIN 100 % EU II DAU MASINII ASTEIA CAM 85%.Pt cine isi permite 3 CEO mai bine cu isi cumpara TOYOTA cu cca 70 000 EURO.
    0 0
  • fraerii de chinezi
    toti vor sa faca bani din copiile altora.si fara munca.pe astia i-as spanzura.ce bine ar fii daca ar mai trai Vlad Tepes.si...referitor la cele comentate mai sus daca aveti habar de masini nu mai faceti comparaie intre masinile chinezesti si masinile nemtesti. bmw si mercedes nu poate fi comparat cu nici o masina.Sunt 4 cat de autoturisme:cele americane-mari spatioase motoare mari;nemtesi-fiabile,comfortabile,luxoase;chinezesti-ieftine:romanesti-proaste si scumpe;NU UITATI! Cele 4 categorii
    0 0
  • adry2486
    copie de kkt
    e o masina care nu mi-as cumpara-o nici daca ar costa 1000 eur,oare cate stele are la euroncap?crek 1 max.au mai facut astia o masina care la un impact frontal de 64km/h s-a rpt in doua obtinand o stea.deci....nu va luati masini chinezesti si coreene....sunt de tot kktul;)
    0 0
  • mda
    Pai sa vedem cam cum stau lucrurile din interior. Masina CEO este una ca toate celelalte. De ce? Nu are nimic deosebit fata de orice masina vezi pe starda. E o copie? Discutabil. Este fiabila? Mai degraba da decat nu. Ati vazt cum stau ciorchine masini la serviceurile marilor si prestigiosilor producatori, sa zicem VW AUDI SKODA? Service full de masini la "revizie", la Renault stau teanc in curti pentru reparatii, la BMW se strica orice, oricand, oriunde si mai ales cand nu te astepti. Mercedes? Probleme minore dar date pe lista serviceului ca sa fie remediate. Destul de des chiar probleme majore, sisteme de siguranta care nu mai functioneaza, motoare care consuma ulei cam tot atat cat benzina, usi care nu se mai inchid/deschid, aer conditionat care nu merge, amortizoare care merg aiurea sau se rup, zgomote si batai cat caru' la articulatii. Motivul? Masina moderna trebuie sa fie intai de toate ieftina si daca se mai poate si buna. De ce? Pentru ca in maximum 10 ani ajunge ghem la centrele de recuperare ale fierului vechi. Desigur ca uitandu-te la CEO si Noble, cele doua masini care fac valva zilele astea, nu poti contesta faptul ca se aseamana izbitor cu X5 si respectiv SmartForTwo, dar cu banii pe care i-am dat pentru reparatia unui X5 (cutia de viteze automata se strica din 10000 in 10000 km) imi luam un CEO iar decat sa merg cu un Smart care in aproape 10 ani de existenta nu a reusit sa faca altceva decat sa distreze un pic ochiul trecatorilor de pe trotuar si sa genereze frustrari permanente proprietarilor, mi-as lua un Noble care este mai mare are 4 locuri, motorul este in fata si nu se aude in masina aproape deloc are 70 CP si este demonstrat ca fiind un motor extrem de fiabil avandu-si originea la vechiul Suzuki Swift. Apropo, a-ti remarcat ca in serviceurile de Honda, Suzuki, Mazda, Kia,nu exista decat masini venite pentru reparatii de tinichigerie sau cel mult revizii banale rezolvate extrem de promt? La vestita Toyota despre care se vorbeste atat de mult cum ca ar fi extrem de fiabila nu este chiar asa dar nici ca la restul europenelor. Am condus in ultimii 20 de ani masini de toate felurile, am avut in fata casei 24 de tipuri diferite de masini si cel mai incantat am fost de Honda apoi Ford si Opel, am avut si un Mertzan 230E (W124)care a fost extraordinar. M-au desumflat insa Skoda,VW Golf si Passat,Renault Clio si Megane, Fiat, nu mai vorbesc de Lada Niva. Apreciez fiabilitatea si felul in care se tine Loganul. Cat despre Volvo Nissan Citroen sau Peugeot.... prefer sa nu-mi mai amintesc. In concluzie pot spune cu mana pe inima ca nu recunosc decat fiailitatea impecabila a Hondelor... care azi sunt produse cu precadere in CHINA. Cati stiu ca Honda Acord este produsa si asamblata in china? Si-a pus cineva problema unde este facuta? NU! Pentru ca merge impecabil si nu ai ce comenta. Dupa 87000 km merge la fel ca in prima zi si nu i-am schimbat deocamdata decat uleiul. Probabil o sa mai schimb bujii filtre si altele asemenea, dar poate ca la anul. Masinile seamana unele cu altele iar in ce priveste designul... hai sa vedem: Lexus-Mercedes, Toyota-KIA (Corola-Ceed),mai demult nu era aproape nici o diferenta intre POLO, Corsa, si Fiesta, Rover75-Jaguar S, Toyota Landcruiser-Landrover Defender (aici au mai copiat si jumatate din nume). La americani nu mai vorbesc ca trebuie sa te uiti la ce scrie pe masina si asa iti dai seama cine a facut-o. Problema reala nu este asta! China, a devenit o foarte mare forta economica si cine nu produce in China macar subansamble NU EXISTA! Datorita faptului ca ei pot produce cu mult mai mult decat reusesc altii sa le dea de facut, atunci ei au inceput sa fabrice TOT si pentru asta bravo lor! credeti ca vreunul din noi ar reusi intr-o viata sa sculpteze intr-o sfera de fildes o alta sfera de fildes si in ea o alta si alta si alta? Ei o fac de mii de ani iar noi nici macar nu am incercat pentru ca ne este mai usor sa le cumparam chiar daca pretul este urias! Iar culmea ipocriziei noastre este ca ii hulim scriind la calculatoare facute de ei, ascultand muzica la aparate facute de ei si stand in camere cu aer conditionat facut tot de ei. BRAVO !
    0 0
  • RELU-Timisoara
    RESPECT
    RESPECT pentru randurile scrise de "de gog" cu subiectul mda.
    RESPECT pentru tot ce ai scris se vede ca esti in domeniu si sub cuvant de onoare stau si ma gandesc ce reactie sa am cu privire la CEO.Problema asa cum ai incercat sa o expui tu , cu toate ca multi idioti nu o sa isi dea seama ce ai vrut sa zici,consta in amenintarea Chinei care este iminenta atat pe plan economic cat si pe plan social.IN PLUS ...ce nu stiu copii astia care isi dau cu parerea este faptul ca dupa ce ca sunt un popor extrem de silitor si muncitor....noi europenii ( casele constructoare ) ii mai si utilam cu aparatura de ultima performanta si ii specializam in diferite domenii vizand un castig personal si negandindu-ne ca acest copil sarac si modest o sa creasca mare si destept cu ajutorul nostru si atunci.....STOP JOC.Cred ca istoria se repeta cu China la fel cum a fost cu Japonia.In anii 45 circula in America o vorba : Avem in tara oameni bogati , oameni saraci si proprietari de masini japoneze!?!?!?Era la acea vreme o umilinta sa conduci o japoneza care te situa imediat pe ultima trapta a scarii sociale.Dar.....la fel ca in China...copilului sarac si prost japonez i s-a dus tehnologie si a fost invatat ce sa faca si astazi este acolo unde este.Ce nu stiu copii care isi dau cu parerea aici este faptul ca japonezii pe care ei ii idolatrizeaza vor sa atraga China in comunitatea economica asiatica.De ce !?!?!? Oare de prosti ?Nu ma intereseaza neaparat BMW si CEO dar nu fac decat sa ma uit in spate si sa fiu atat de destept sa vad ca "piesa " asta s-a mai jucat odata si sa stiu ce am de facut sa prind un tren care pleaca.
    CONCLUZIA si sfatul meu este urmatorul pentru toti care au avut de spus aici cuvinte urate: incercati sa analizati foarte bine ceea ce gog a scris si o sa incepeti sa fiti mai rezervati in comentariile voastre care nu se vor limita la cati cp are la in cat timp prinde 100 etc.
    BAFTA China sub rezerva cresterii treptate a calitati produselor.Eu unul am mare incredere in acest popor.
    0 0
  • da
    Are dreptate moro .. ce draq tot pupati in fund masinile nemtesti voi nu vedeti ca ii doare in fund de noi pe toate planurile ?ce tot ridicati in slavi Bmw?Ati intrat vreodata in service bmw sa vedeti cate masini sunt acolo si cu ce probleme.Altul,mihai, face un top pe 4 clasificari.va puteti da seama cat stie copilasul asta despre masini ? In topul lui de cacat nici nu apar masinile japoneze care sunt de depaaaaaaaRTE NR1 Mondial si pune masinile nemtesti la luxoase si fiabile.Buey baietica ai vazut vreodata un Lexus ca sa poti vorbi de lux?Buey plicuriciule ai vazut si ai condus in viata ta scurata SUBARU sau HONDA sa poti sa spui despre masinile nemtesti ca sunt fiabile.Admin nu trebuie sa dea voie la toti necunoscatorii sa isi vomeze parerile aici.Si nemtii sunt buni nimic de zis dar fratilor treziti-va nu mai sunt ceea ce au fost de mult timp ?
    0 0
  • Eugen Person
    chinezarii
    Nu este surprinzator "tupeul" firmei de a produce si expune la un targ international modelul copiat, ci "toleranta" firmelor de renume mondial de a accepta co-abitarea acestora cu mana de lucru ieftina din Republica Populara Chineza. Sunt interese economice, politice si geopolitice in acest tupeu... Regretabil este faptul ca pana acum nu a fost luata nici un fel de atitudine.... Astfel au "disparut", sau sunt pe cale de disparitie, firme de renume, spre exemplu: ROVER, VOLVO, SAAB etc. Daca BMW si MERCEDES, au posibilitatea sa riposteze este ok, dar, sa nu uitam ca si ei au "dat o mana de ajutor" la disparitia acestora, prin incurajarea "inteligentei chineze". Exista, intotdeauna o modalitate de a plati o greseala.
    0 0
  • totul lasa de dorit
    Chiar daca designul este cu totul furat am citit si pareri pro...Va spun ca inainte de a-mi cumpara un SUV am trecut si pe la chinezi. Pretul unei astfel de copii este emorm :32-34000 euro . Motor are de generatie veche 2,4 benzina Mitsubitshi Pajero ,dar are ,culmea , istalatie gaz standard ,interiorul plastice de 2 bani , exteriorul de aproape , plastice de 3 bani . Ti-e si frica sa tragi a deschide portiera sa nu rupi manerul care oricum se misca deja . Nu sunt manelist si nici taran , dar am incercat pt. ca nu am prejudecati .Eu am acum un ML si nu ma laud , ca ma ustura ratele , dar nu consider ca cineva cat de cat istet isi ia asa ceva . E pur si simplu un dezastru la un pret exorbitant .Mult mai impresionat am fost de Santa Fe 2 si pretul e cam tot pe acolo .
    0 0
  • neamtu'
    Problema chinezilor este ca neamtul este neamt si s-a gandit din timp sa isi inregistreze x5-ul, la mercedes pot spune ca nemtii au luat teapa si cu orice tribunal ar merge vor pierde.
    Iar pentru cei care se dau mari cunoscatori mesajul meu este ca pe viitor sa arate si ei cei 7 ani de acasa si in loc sa jigneasca alte persoane care poate in realitate roata este invers sa vina sa-si exprime diplomat atat opinia cat si cunostintele vaste ca sa nu murim si noi prosti ca altii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru