Chinezii, dati in judecata pentru copierea Smart-ului

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.08.2007
Mercedes va actiona in judecata constructorul chinez Shuanghuan pentru copierea modelului Smart.

Mercedes a anuntat ca va actiona in judecata constructorul chinez Shuanghuan pentru copierea modelului Smart. Constructorul german a luat aceasta decizie dupa ce Shuanghuan a anuntat ca va introduce pe piata germana modelul Noble (copia fidela a Smart-ului).

Noble va ataca piata Smart-ului avand toate sansele sa devanseze in vanzari modelul german, minicar-ul chinezesc fiind anuntat cu un pret de pornire de 7000 de euro. Noble va deveni astfel cea mai ieftina masina de pe piata germana, un motiv de ingrijorare pentru oficialii Mercedes care au anuntat ca vor folosi metode judiciare impotriva chinezilor.

Noble va debuta oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, peste numai cateva saptamani, primele livrari ale modelului fiind programate luna urmatoare.

Comentarii (7)

  • bavariarent.ro
    mda..lol
    lol...cum vine asta sa-i dai in judecata pe chinezi pt. ca au copiat?
    tara este ea insasi o copie...astia copiaza orice.
    va imaginati ce ar inseamna sa-i dea in judecata toate marile companii din orice domeniu pe care chinezii i-au copiat si sa castige procesele? ar falimenta china :))
    0 0
  • flavyuz
    hah
    pai chiar ca ar falimenta toata china =))
    0 0
  • gogu infologu
    bla bla
    China nu s-a speriat de URSS cand au copiat pe Mig-21, dar de niste amarate de companii capitaliste... so China will grow up large, very large
    0 0
  • AndriSLR
    Ne vor termina!
    Chinezii vor distruge industria automobila autohtona,nu se poate asa ceva in sec.21,trebuie luate masuri drastice impotriva lor!!!Toate aceste lucruri ne indica un singur lucru,dominatia
    chineza i-a amploare cum a prevestit Nostradamus!!!
    0 0
  • bravo lor
    Bai nene care e problema? De ce nu lasa si neamtu la pret? Atunci nici draq nu o sa mai ia chinezaria. Dar daca platesti pe Smart dublu fata de cat face... e problema celor de la Mercedes.
    Vor sa platesti marca.... sa stea cu marca. Daca si chinezaria ar avea aceasi calitate, desi ma indoiesc, bravo lor... Asta e concurenta.
    Si masinile F1 sunt aparent la fel, dar tehnologia din spate e mult diferita.
    Ramane la decizia clientului daca sa o ia sau nu. Intre timp "desteptii" care iau Smart dau bani pe o masina care nu face nici jumate.
    0 0
  • Bai nene (pt. je)
    Dezvoltarea unui design 100% original, cum este cel al Smart-ului, necesita o investitie consistenta, deci o mare parte din profitul Shuanghuan se datoreaza unei investitii Mercedes. Mai mult, Shuanghuan aduce un prejudiciu companiei Mercedes (atat de imagine cat si financiar). E firesc sa-i dea in judecata si ma rog sa le inchida pravalia cat mai curand.
    0 0
  • ptr je
    hai acasa ca te-ai imbatat
    Toi je, cred ca nu intelegi cum merge o afacere. Devoltarea unui model de la zero costa sume enorme de bani ( noua Laguna de exemplu a costat in jur de 1 mld euro ). Apoi, cand ai ideea pe tava, este usor sa construiesti modelul cu doar cateva sute de mii de dolari. Incearca sa mai intelegi un pic din economia de piata.
    app: copia acea cu RHQQ2 pe care o ai pe calculator a costat si ea enorm de mult sa fie devoltata. ( nu sunt fan M$, folosesc UNIX ) si sigur nu ai dat bani pe ea. Te-ai gandit ca ai putea fi cleptoman?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru