BMW Z9, concurent pentru Audi R8

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 02.04.2007
Constructorul german pregateste un roadster sportiv care sa concureze cu modele ca Mercedes SL si Audi R8.

BMW va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai un concept sportiv care va deveni modelul de top al brandului. Constructorul german a anuntat oficial ca in data de 22 aprilie va prezenta un preview al viitorului model sportiv care se va numi cel mai probabil Z9 si va concura modele de performanta ca Mercedes-Benz SL si Audi R8.

Surse din interiorul BMW au declarat ca grupul german intentioneaza sa vanda 15.000 de unitati pe an, un salt considerabil fata de cele doar 5703 exemplare de Z8 vandute intr-un an. Potrivit sursei, noul Z9 va fi o sportiva cu doua locuri echipata cu un motor frontal care va distribui puterea doar puntii fata.

Posibile prototipuri care prefigureaza conceptul au fost observate in Germania: un roadster cu prize de aer imprumutate de la divizia de performanta M. Modelul de baza este asteptat sa fie echipat cu motorul bi-turbo cu sase cilindri imprumutat de la 335i. Nu se stie insa daca versiunea de top va fi echipata cu motorul V10 de 5.0 litri provenit de la modelele M5 si M6 sau cu un propulsor mai performant V12 de 6.3 litri.

Comentarii (6)

  • BMW cu tractiune fata?
    asta chiar e o noutate...mai ales pe un model super sport, cum se vrea Z9, care sa concureze cu R8. sigur nu o eroare?
    0 0
  • marian
    da ce-i de la bmw sau gandit sa scoate si ei o masina super sportiva,dar poate oare sa concureze cu audi sau cu cei de la mercedes-benz?
    0 0
  • AndreiRN
    BMW tractiune fata??
    Oauuu, un BMW sportiv si cu tractiunea pe fata? Ar fi o noutate pt aceasta firma.
    0 0
  • andrei
    concurenta cu audi si mercedes
    mariane, mai pune tata mana pe o carte, BMW nu e numai 320 diesel.
    0 0
  • florin
    cititi istoria bmw si apoi....
    marian ti-a zis-o cu 320-ul....u stiai de existenta super roadster-ului seria 8care in anul 1997 avea 360 de cai putere si a fost cea mai sofisticata masina pana in anul 2003? sau nush daca i auzit u de bmw z1....ma rog daca u spui ca bmw concureaza cu audi, inseamna ca esti doar un shofer amator.
    0 0
  • enucos
    greseli?
    bmw cu tractiune fata? de cand? cred ca singurul a fost iseta.
    motorul v12 de 6.3 litri? nu e doar de 6 litri? si de cand e mai performant decat M-ul V10?!?!?!?
    eu stiu ca V10 are 507CP iar V12 445CP
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru