Bolid danez

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 24.01.2007
Un entuziast danez al automobilelor a construit o masina care poate alerga fie pe circuit fie pe sosea. Roadrazer atinge 100 km/h in mai putin de 3 secunde.

Un entuziast al automobilelor de mare viteza din Danemarca, Mikkel Steen Pederesen, a prezentat la Salonul International Autosport din Marea Britanie un roadster inovativ. Denumit Roadrazer, masina este propulsata de un motor de motocicleta Suzuki Hayabusa, de 1.3 litri, cu patru cilindri care cantareste doar 302 kilograme. Pentru a mentine o masa scazuta, modelul a fost echipat cu extensii de carbon si jante din aliaj usor. Masina este echipata cu o cutie secventiala in 6 trepte, cu diferential Quaife si o celula de combustibil.

Desi designul sau este unul orientat mai mult pentru circuit, Roadrazer-ul va putea fi condus pe orice sosea. Performantele modelului sunt si ele remarcabile: 0-100km/h in mai putin de 3 secunde. Masina va putea fi cumparata cu un pret estimat la 76.300 euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru