Bolid unicat, pe eBay!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.12.2006
Daca vreti ca masina dumneavoastra sa fie cu adevarat speciala, licitati pe eBay pentru un TVR Cerbera Speed 12, singurul model din serie omologat pentru sosea.

Editia britanica a site-ului de licitatii eBay gazduieste o oferta de vanzare cel putin inedita: un englez a scos la licitatie un TVR Cerbera Speed 12, masina al carei motor V12 scoate 880 de cai putere. Incercarea de vanzare a acestui model pare foarte interesanta, mai ales in conditiile in care productia a insemnat doar cinci exemplare iar cel postat pe eBay este singurul dintre acestea omologat pentru rularea pe sosele.

Principalul scop al acestei masini a fost, in momentul producerii sale, acela de a-l bate pe McLaren F1, astfel ca TVR Cerbera Speed 12 este mult mai usor si mai mic decat modelul germano-britanic. Actualul posesor a achizitionat masina in 2003 si a modificat-o cu ajutorul unor ingineri angajati de el care au lucrat sub atenta supraveghere a celor de la TVR.

In momentul aparitiei sale pe piata, TVR a blocat productia dupa doar cinci modele din cauza faptului ca au considerat ca acest model ar fi prea periculos pentru a rula pe strada. Aveau si de ce sa isi faca griji: Cerbera Speed 12 ajunge in 2.5 secunde de la 0 la 100 km/h si are o viteza maxima teoretica de 398 km/h.

Pretul licitatiei a ajuns, in momentul redactarii acestor randuri, la 155.100 lire sterline (aproximativ 230.000 de euro), insa se estimeaza ca pretul sau va urca vertiginos in apropierea datei limita.

Pagina licitatiei poate fi vizitata AICI.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru