Bosch va investi in autovehicule low-cost

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.06.2007
Grupul Bosch a anuntat ca va investi un miliard de euro in dezvoltarea echipamentelor pentru vehicule low-cost.

Bosch estimeaza ca productia de automobile din tarile in curs de dezvoltare va creste in urmatorii opt ani in medie cu aproximativ sase procente. Pentru aceasta regiune, Divizia Automotive are in vizor segmentul cu o crestere deosebit de puternica, cel al automobilelor cu un pret scazut – asa numitele Low Price Vehicles. Compania estimeaza ca vanzarile de automobile al caror pret se situeaza sub 7.000 Euro vor creste cu cinci procente pe an pana in 2014, cu mult peste vanzarile celorlalte categorii de autovehicule.

In cadrul celei de-a 58-a reuniuni deschise presei, organizata zilele acestea la Boxberg, Germania, Bernd Bohr, presedintele diviziei Automotive, a declarat: „Ne vom adapta la aceasta transformare si vom extinde investitiile in noile piete cu potential de dezvoltare, atat la nivelul productiei cat si la cel de cercetare si dezvoltare. Ne asteptam sa realizam in anul 2010 o cifra de afaceri de un miliard de Euro din dotarile destinate Low Price Vehicles”. Aceasta suma corespunde unei cote de piata de aproximativ 25% pe acest segment” a mentionat Bohr.

In anul 2006, divizia Automotive a investit peste 2,7 miliarde Euro in cercetare si dezvoltare, in sectorul tehnicii auto.

Suma reprezinta 10% din intreaga cifra de afaceri a pietei globale de tehnica auto. In anul 2007, Automotive va investi o suma similara celei din anul trecut pentru a crea echipamente care sa permita protectia mediului si a resurselor sale.

Bohr a precizat: „Pe termen lung, scopul nostru il reprezinta autovechiculele cu emisii de dioxid de carbon din ce in ce mai mici. De aceea, ne concentram asupra adaptarii sistemelor noastre de injectie la biocombustibili, utilizand o tehnica de celule de combustie sau cu propulsie auto electrica. In calitatea de furnizor global, avem capacitatea de a lansa peste tot în lume tehnologii complete, care sa permita o siguranta sporita si in acelasi timp protectia mediului.“

Divizia Automotive realizeaza in prezent 62% din cifra de afaceri a intregului Grup Bosch. La nivel global, divizia reuneste aproximativ 160.000 de angajati in 120 de filiale din 25 de tari. In prezent, aproximativ 19.000 de ingineri lucreaza in 50 de centre de dezvoltare in intreaga lume.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru