Boss, masina fara sofer

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 13.04.2007
Statele Unite au dezvoltat un vehicul care nu are nevoie de sofer pentru a fi condus. Boss isi calculeaza singur traseul.

Ministerul Aparararii din Statele Unite a pus la punct un vehicul care poate functiona fara a fi condus de un sofer. Agentia de Dezvoltare a Proiectelor pentru Aparare (DARPA) a creat Boss, un Chevrolet Tahoe care se conduce singur. Boss este un vehicul robotizat, echipat cu 25 de lasere, camere si radare care il ajuta sa detecteze obiectele din jur si ii alcatuiesc directia de mers.

Vehiculul va fi testat oficial in luna octombrie la concursul "Urban Challenge". Competitia consta in strabaterea un traseu de 96 de kilometri, care simuleaza un mediu urban, de catre vehicule robotizate. General Motors se astepata ca vehiculul sa ajute fortele armate americane in indeplinirea unor misiuni importante cum ar fi acelea de descoperire a minelor de teren.

Comentarii (1)

  • sergiu
    in prezentarea video Urban Challenge-ul este in noiembrie. in articol ati spus de octombrie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru