Brazilia a depăşit Germania şi devine a patra piaţă auto din lume

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 23.12.2010
Brazilienii au cumpărat 3.45 milioane de maşini în 2010, piaţa din statul sud-american ajungând pe locul al patrulea la nivel mondial.

Brazilia va deveni în 2010 a patra piaţă auto a lumii, depăşind Germania. Cu 3.45 milioane de maşini vândute în acest an, statul brazilian ajunge astfel la baza podiumului pe care se află China, SUA şi Japonia.

Deşi volumul de vânzări este unul foarte mare în comparaţie cu alte pieţe, Brazilia este considerată încă o piaţă tânără, cu potenţial enorm. Cea mai bună dovadă în acest sens este reprezentată de faptul că doar unul din şapte locuitori ai Braziliei deţin o maşină, raportul fiind net inferior celui din Europa sau SUA, pieţe saturate din acest punct de vedere.

Cea mai de succes marcă din Brazilia este una europeană, Fiat deţinând în acest moment 23.1% din piaţă. Pe podium vin Volkswagen şi General Motors (22.7%, respectiv 21.2%).

via | Drive

Comentarii (5)

  • Palio
    In Brazilia se vand masini de genul lui Fiat Palio, ce au un pret sub cel practicat de Dacia pt. Logan. Nu mai vorbesc ca tara cafelei e a V-a ca marime din lume.
    Craciun fericit!
    7 1
  • :))))
    @slv83 mai informeaza-te - Palio are pret de pornire in Brazilia 11.600 euro ; cel mai ieftin Fiat costa 10.600 euro ( Fiat Uno , modelul vechi) ; modele Fiat comercializate pe aceasta piata : Uno , Palio , Siena ( Albea) , Bravo, Linea, G.Punto, Stilo , Doblo , Fiat 500, Idea, Strada - multe dintre ele se regasesc in gama constructorului italian si pe piata europeana
    Autoturismele chiar sunt scumpe in Brazilia , la fel si in Turcia , pentru ca sunt vazute si taxate ca un lux, nu ca necesitate ( in schimb piesele de schimb sunt extrem de ieftine ) ; de ex un Touareg 3.2 V6 costa in Brazilia peste 90.000 euro , enorm raportat la piata europeana
    8 0
  • ...
    Avantajul major pe care il are un potential client auto in Brazilia este acela ca aproape toti producatorii auto prezenti in piata au in oferta n modele cu combustibil alternativ ( etanol, metan , GPL sau chiar toate la un loc ) , combustibil extrem de ieftin ( in special etalonul ) raportat la benzina/motorina + statul brazilian s-a implicat f mult dezvoltarea ' infrastructurii' pt acest tip de combustibil .

    Ex : GM cu Chevrolet Astra foloseste o motorizare multipower ( cu metan, etanol si mixul de etanol-benzina ) ; Fiat a venit cu tetra fuel sau tetra flex pe Siena ( etanol, benzina, etanol-benzina sau gaz natural ) , etc
    5 0
  • do brajiu
    Ceaa mai vanduta arma usoara (de mana) din lume este un pistol,Taurus ii zice ,si se vinde in Brazilia.Acolo daca stai in favelas(mahala) tebuie sa ai macar o arma in casa. Masini se vand ca au 120 mil de locuitori. Nu inteleg unde daracu mai baga japonezii masinile in tara lor ca au o criza cu spatiul de neimaginat.
    5 0
  • avand in vedere suprafata tarii , cum a ajuns Japonia in top ?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru