Bugatti a inceput productia lui Veyron Grand Sport

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 21.05.2009
Fabrica Bugatti din Molsheim a inceput productia versiunii Grand Sport a lui Veyron. Acest model va fi produs in numai 150 de exemplare, ce vor fi vandute clientilor exclusivisti.

Bugatti a anuntat ca a demarat productia lui Veyron Grand Sport la fabrica sa din Molsheim. In esenta, acest model este versiunea targa a lui Veyron. Propulsorul W16 cu patru turbine a ramas neschimbat, oferind in continuare 1001 CP. Admisia motorului a fostinsa  modificata, fantele de aer de deasupra plafonului fiind fabricate din fibra de carbon si create sa apere pasagerii in caz de rasturnare.

Veyron Grand Sport are un parbriz mai inalt decat cel al lui Veyron, iar blocurile optice au fost restilizate si au primit un set de pozitii cu LED-uri. Acoperisul demontabil al lui Veyron Grand Sport este fabricat din policarbonat si este transparent. Pentru a asigura siguranta pasagerilor si rigiditatea caroseriei, Bugatti a intarit pragurile laterale, montantii B si structura de siguranta a lui Veyron. Pana si tunelul transmisiei a fost intarit cu fibra de carbon, obtinand astfel cel mai rigid roadster din lume.

Cu plafonul montat, Bugatti Veyron Grand Sport poate atinge o viteza maxima de 407 km/h, pe cand viteza maxima permisa in lipsa acoperisului este de 360 km/h. In cazul in care ploua, Veyron detine un acoperis soft-top ce poate fi deschis in orice moment.

Acest acoperis din material textil, e depozitat in portbagaj si este similar unei umbrele.

Primele unitati Veyron Grand Sport vor fi livrate incepand cu luna iulie a acestui an, contra sumei de 1.4 milioane de euro bucata – excluzand taxele si costurile de transport. Din totalul de 150 unitati, primele modele Grand Sport vor ajunge la clientii inregistrati Bugatti. Nu mai putin de 30 de unitati au fost deja comandate.

Via | Automedia

Comentarii (8)

  • DADADADA
    Allez Veyron ! Totusi , francezii......producatorul francez ,.......
    2 8
  • unqjohn
    :)mda
    Totusi nemtii....audi...nu e nimic frantuzesc in ea...
    4 3
  • hmm...
    tot 1001 cp?? sunteti constienti de faptul ca nici primul model nu avea 1001 cp, aceasta fiind doar o cifra simbolica pentru marketing, oficialii Bugatti recunoscand ca are peste 1020. Oricum, fiind o specificatie tehnica, ma gandesc ca ar trebui sa fie exact.
    4 0
  • john q
    audi?!
    ok, masina nemteasca, dar nu are nimic "audi" in ea.... e volkwagen pur.
    0 3
  • john q
    volkswagen*
    1 2
  • Bugatti si francezii baba si mitraliera...
    Va dati seama ca Veyron e facut sa le reaminteasca constructorilor auto cine e sefu...ceva de genu "Who's Your Daddy".
    Ma distreaza Alex rau de tot...cred ca nici la 1 KM nu se apropie picior de francez de gardul electrificat.
    3 1
  • ehe
    Intr-adevar , francezii de la Veyron fac ceva nefolositor , dar interesant. Ca sa nu va mai zapaciciti cu nemtii vostri.
    2 0
  • george
    :)))
    masina asta are 2 motoare de audiA8 16 in V ..sunteti varza
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru