Cadillac pregateste model de lux

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 23.03.2007
Bob Lutz, vicepresedintele GM, a confirmat dezvoltarea unui motor V12 pentru viitorul model de lux Cadillac.

La recentul Salon Auto de la Chicago, Bob Lutz, vicepresedintele General Motors, a declarat ca exista posibilitatea folosirii unei versiuni extinse a platformei Camaro pentru a produce un vehicul de lux sub brand-ul Cadillac. Modelul, care va fi un potential rival pentru Seria 7 de la BMW sau S-Klasse de la Mercedes, "va fi probabil propulsat de un motor cu mai mult de opt cilindri", a declarat Lutz.

Cadillac se pare ca dezvolta deja un motor V12 care va echipa viitorul model de lux. Acesta va imprumuta linii de design de la conceptul Cadillac Sixteen, prezentat in 2003. Introducerea acestui model face parte din incercarea Cadillac de a redeveni un brand de lux.

Intr-un interiu acordat saptamana trecuta, Bob Lutz a confirmat ca se afla in progres dezvoltarea unui motor V12 in Australia. Inginerii vor combina doua propulsoare V6 de 3.6 litri care vor da nastere unui urias motor V12 de 7.2 litri capabil sa ofere 600 de cai putere si un cuplu motor de 540 Nm. Multumita injectiei directe, motorul nu numai ca va fi puternic dar va avea si un consum mic de combustibil.

Comentarii (2)

  • eroare de tipografie
    Intr-un interiu ;)
    0 0
  • crisstalboy
    oauuu
    Cea mai tare masina!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru