Cadillac pregateste un model superluxos

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.02.2007
Conceptul Sixteen, lansat acum doi ani de Cadillac, ar putea sta la baza unui model de superclasa al americanilor.

Bob Lutz, vicepresedintele General Motors, a afirmat intr-un interviu acordat jurnalistilor auto la Chicago ca platforma utilizata la productia viitorului Chevrolet Camaro va fi utilizata pentru dezvoltarea unui model Cadillac ultraluxos.

Conform presei de peste ocean, noul model va fi disponibil atat in versiune cu tractiune intergala cat si cu tractiune pe spate, va gazdui sub capota un motor cu mai mult de opt cilindri. In aceste conditii, Cadillac se va bate pe aceeasi piata cu modele consacrate in acest segment, cum sunt BMW Seria 7 sau Mercedes S-Klasse. Liniile conceptului Sixteen (foto), prezentat de Cadillac acum doi ani la Detroit, ar putea reprezenta un punct de start pentru designului noului sedan.

Acest pas ar reprezenta primul impuls spre visul GM de a dezvolta platforme flexibile pentru modelele grupului in asa fel incat filosofia "cat mai multe modele cu cat mai putini bani" sa fie pusa repede in aplicare. Insasi intarzierea aparitiei lui Camaro s-ar putea ascunde in spatele acestei dezvoltari a unei platforme flexibile care sa poata gazdui productia mai multor modele.

Comentarii (2)

  • nasol de tot
    nasoale masini au americani astia ...
    0 0
  • adevarat....
    Chiar nu au habar sa scoata mai mult de 100 de cai dintr-un motor de 3 litri :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru