Cadillac tinteste Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.02.2007
Constructorul american planuieste sa se extinda pe piata europeana prin introducerea proaspatului CTS si a unor noi modele mai sportive.

Cadillac are planuri mari pentru piata europeana in ciuda target-urilor neatinse de brand anul trecut. O sursa din interiorul studioului de design al lui Mark Stehnenberger a dezvaluit noi detalii despre modelele care vor traversa Atlanticul, inclusiv cateva schite ale viitoarelor concepte. Stehnenberger declarase cu ceva timp in urma ca urmatoarea generatie a sedanului BLS se va produce la uzina Russelheim din Germania.

Anul trecut Cadillac a vandut doar 3000 de vehicule pe tot cuprinsul Europei iar predictiile economice anticipeaza un total de 6-7000 de exemplare pana in 2010. Un purtator de cuvant al Cadillac a afirmat ca noi modele vor fi introduse pe piata europeana, inclusiv noul CTS sedan plus doua versiuni ale acestui model. Vor exista si un model sportwagon si unul coupe care se va situa la un pret de 65.000 de euro. Ambele modele asteptate vor fi echipate cu motoare V6 pe injectie dar si cu un V8 supraalimentat. Va exista si o motorizare turbo-diesel.

Succesorul sedanului BLS, care nu se bucura in prezent de un succes asa mare pe batranul continent, este anuntat pentru anul 2010 si va avea un aspect mai agresiv si mai sportiv decat versiunea curenta.

Noua gama de motorizari va include un motor 2.8 sau un V6 de 3.6 litri si un propulsor diesel de 3.0 litri provenit de la Opel. Este asteptata si o versiune break a modelului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru